Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Diğer Stabil Koinler Tether’e Rakip Olamıyor

Sevin ya da sevmeyin, kripto para sektörünün en dominant stabil koini halen Tether ve görünüşe göre, onu yerinden etmek pek de kolay olmayacak. Geçmiş dönemde birçok skandal ve sıkıntı ile gündeme gelen ve kripto para sektörünün adeta FUD makinesi haline gelen Tether’e alternatif olması amacıyla birçok kripto para çıkarıldı ve bu stabil kripto paralar işleyiş prensiplerinin merkezine Tether’de olmayan şeffaflığı koydu.

Ancak buna karşın, sektörde ilk bilinen stabil kripto para olmasının da etkisiyle, bu stabil koinler Tether’i tahtından edemedi ve en azından kısa ve orta vadede de bunu başaracak gibi durmuyorlar. Konuyla ilgili olarak yapılan araştırmalarda, Tether’e alternatif olarak birçok stabil koinin geçmiş dönemde kullanıma girdiği ancak bunların hiçbirinin ne Tether’in işlem hacmine ne de günlük trade hacmine rakip olamadığı belirtildi.

Şu an için Tether’e en ciddi alternatiflerden birisi olarka gösterilen ve regülasyon anlamında hiçbir sıkıntısı bulunmayan Gemini Dollar, sadece 12.5 milyon dolarlık bir hacme sahip. En zirve döneminde dahi 130 milyon dolara kadar çıkabilen ve arkasında Winklevoss kardeşlerin olduğu bu stabil kripto para, Tether’in kaydettiği rakamlara yaklaşmayı dahi başaramadı ve başaracak gibi de görünmüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment