Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı “Olması Gerektiği” Düzeyde, Hisseler ise Olması Gerekenden Daha “Pahalılar”

Uzmanlar Bitcoin fiyatının şu anda tam olması gerektiği düzeyde olduğunu düşünüyorlar. Buna karşılık olarak hisse piyasalarının ise olması gerekenden daha yüksek bir seviyede olduğu söyleniyor.

JPMorgan uzmanlarından Nikolaos Panigirtzoglou geçtiğimiz günlerde Bitcoin fiyatıyla ilgili bir rapor yayınladı. Bitcoin’in halving sonrasındaki performansını yorumlayan Panigirtzoglou, Bitcoin fiyatının şu anda tam olması gerektiği düzeyde olduğunu düşünüyor.

Bitcoin’in içsel değeri ve piyasa fiyatı, Kaynak

Panigirtzoglou bundan birkaç ay önce buna benzer bir rapor yayınlamış ve Bitcoin fiyatının olması gerekenden daha yüksek olduğunu söylemişti. Fakat Panigirtzoglou, bu durumun halvingden sonra değiştiğini söylüyor. Özellikle Bitcoin fiyatındaki ve hash oranındaki düşüşe değinen Panigirtzoglou BTC’nin içsel değeri ile piyasa fiyatı arasındaki makasın kapandığını vurguluyor.

Hisselerde Durum

Bitcoin’i eleştiren isimler genelde Bitcoin’in temel değerinin olmadığını dolayısıyla BTC’nin hep “olması gerekenden daha pahalı” olduğunu söylerler. Fakat JPMorgan bunun şu an için doğru olmadığını öne sürüyor. Fakat aynısını hisse piyasaları için söyleyemiyoruz.

Oxford Economics ABD’deki S&P500 Endeksi ile ilgili yeni bir rapor yayınladı. Bloomberg’ün haberine göre uzmanlar hisse piyasasının şu anda “olması gerekenden daha yüksek” bir seviyede olduğu düşünüyorlar. Şu anda 50, 100 ve 200 günlük hareketli ortalamalarının üstünde seyreden S&P 500 Endeksi her an düşüşe geçebilir. Oxford Economics uzmanı Daniel Grosvenor’un açıklamalarına göre piyasada dünya ticaretinde yaşanan sorunlar yüzünden her an bir “düzeltme” başlayabilir.

S&P500’ın şu anda birçok ölçüte göre ‘overvalued’ olduğunu söyleyen uzmanlar piyasadaki açığa satış işlemlerinin kısa süre içerisinde artabileceğini düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment