Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Stabilite Kazanıyor – Olumlu Haberlerin Piyasayı Olumlu Etkilemesi Bekleniyor

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz hafta yaşadığı 1.000 dolarlık düşüş sonrası, yavaş yavaş kendine gelip stabilite kazanmaya başladı. Lider kripto para birimi son 24 saat içerisinde yaptığı basın saatine göre 3.8 milyar dolarlık işlem hacmi ve 6.300 dolar ile 6.400 arasında sağladığı tutunma ile, bir nebze olsun nefes alma yeri bırakıyor. Bitcoin’in piyasa üzerindeki dominans oranı da %56.1 gibi etkileyici bir oranda bulunmakta.

Son zamanlarda iyi performans sergileyen WanChain, VeChain, Decentraland gibi tokenler ise ABD dolarına karşı hiç kaybetmedikleri kadar değer kaybı yaşadılar. Bunun en temel sebebi olarak da Ethereum’un düşüş yaşaması gösterilmekte. Ethereum 200 doların altına inerek bir çok takipçisini şaşırtmıştı.

AB, Nasdaq, Citigroup ve Winklevoss İkizlerinden İyi Haberler Var

Kripto para sektörü 9 yıllık tarihinin en iyi haftalarından birisini yaşamakta ancak piyasa hala beklenilen tepkiyi gösteremedi.

Geçtiğimiz üç gün içerisinde, AB Komisyonu Valdis Dombrovskis kripto para birimlerinin ”burada kalıcı olduğunu” söyledi, Nasdaq‘ın kripto para birimlerinin fiyatları için özel bir araç üreteceği haberi geldi, Citigroup kripto emanet çözümleri hakkında planlarını paylaştı ve Winklevoss ikizleri dünyanın ilk denetlenen ve lisanslı stabil koin projesini tanıttı.

Bir hafta içerisinde bu kadar önemli ve etkili haber bile kripto para piyasasına ciddi anlamda etki edemezken, Goldman Sachs ile ilgili tam olarak gerçeği yansıtmayan bir plan erteleme haberi bile, kripto para birimlerinin inanılmaz derecede değer kaybı yaşamasına neden olmakta. Sadece bu olay bile kripto para dünyasında bir çok manipülatif ve spekülatif olayın olup olmadığına dair güçlü soru işaretleri yaratıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment