Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’da 2300 BTC Çalan Siyasetçi Tutuklandı

Hindistan’da Bharatiya Janata Party’nin geçmiş dönemde önde gelen isimlerindne olan Nalin Kotadiya, polis ekipleri tarafından yakalandı. Kotadiya’nın 2 bin 300 adet BTC çaldığı ve bunu da iki ayrı kişiyi rızası dışında alı koyarak yaptığı belirlendi.

Kotadiya hakkındaki soruşturma başlarken, davacı kişi Kotadiya’nın Bitcoin’leri zorla kendi hesabına transfer ettirmek için kendisini tehdit ettiğini belirtti. Konuyla ilgili Hindistan polisinin suç biriminin gelecekte de soruşturmayı devam ettireceği ve derinleştireceği bilgisi de verilirken, Kotadiya’nın işlediği suçun kendisi için oldukça büyük sorunlara gebe olabileceği ile ilgili yorumlar da, Hindistan’da kendine sıklıkla yer bulmaya başladı.

Hırsızlık olayına uğrayan ve ellerinden 2 bin 300 adet BTC’leri yok olan kişiler ile daha sonra iletişime geçen ve ciddi bir ücret karşılığı bu davadan vazgeçmelerini isteyen Kotadiya, iddialara göre bu çabasından da sonuç almayı başaramadı. Olayın kabul edilememesi sonucu bu kişilere şiddet uygulayan Kotadiya ve ekibinin daha sonra bu kişilerin aynı zamanda 60 bin Rupee eden çeşitli ziynet eşyalarını da çaldıkları belirtiliyor.

Hindistan polisi, bir dönem aktif siyasette yer almış olan Kotadiya ile ilgili soruşturmaya devam ederken, eski siyasetçinin yapmış olduğu bu eylemin, bir dönem görev yaptığı partisi BJP’yi de zor duruma sokacağı kulislerde konuşulanlar arasında. Parti yetkilileri de, konuyla ilgili kendi iç soruşturmalarını yapacaklarını belirtirken, sürecin nelere gebe olacağı ise gerek kripto para camiasında gerekse de Hindistan kamu oyunda merakla bekleniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment