Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Hükümeti, Bağış ve Hayır İşi Sektöründe Güveni Sağlamak İçin Blockchain Teknolojisi Kullanacak

Çin içerisinde sosyal hizmetlerden sorumlu bir hükümet kurumu, mevcut hayır işi takip sistemini daha güvenilir yapmak için blockchain teknolojisine geçiş yapacak. Hükümet yetkilileri söz konusu değişim sayesinde yapılan bağışların daha fazla şeffaflık kazanacağını düşünmekte.

Ülkenin Halkla İlişkilerden sorumlu bakanlığı, Pazartesi günü 2018 – 2022 yılları arasındaki hamlelerinin yer aldığı detaylı planı yayınladı. Söz konusu plan içerisinde, sosyal hizmet etkinliklerinin şeffaflığının arttırılması için internet ve blockchain teknolojilerinin kullanımı vurgulanmakta.

Planın başka bir bölümünde bakanlığın 2018 yılının sonuna kadar hayır işi takip sistemini güncelleyeceği ve içerisine blockchain teknolojisi entegre edileceği belirtilirken, projenin tamamen bitme süreci olarak 2020 yılı gösterilmekte.

Bu yeni gelişme Çin’i yakından takip edenler için çok büyük bir sürpriz değil çünkü geçtiğimiz yıllarda ülkenin sahip olduğu bağış toplama ve dağıtım sistemi bir çok skandala konu olmuş ve mevcut sistemde çok fazla yolsuzluk yapıldığı ortaya çıkarılmıştı.

Mevcut bağış alt yapıları direkt olarak blockchain teknolojisi ile değiştirilecek ve bu sayede yapılan bağışlar, halk tarafından dağıtık defter üzerinden anlık olarak görüntülenebilecek.

Çin hükümeti özellikle kripto para birimleri konusunda yılmadan yasaklamalar getirmesine rağmen, Blockchain teknolojisi konusunda liderliği üstlenen ülkeler arasında yer alıyor. Ülke geçtiğimiz günlerde getirdiği 124 siteye erişim yasağı ile, bir çok Çin vatandaşını VPN kullanmaya zorlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment