Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Merkez Bankası, Kripto Para Birimi Fiyatlarındaki ‘Kimchi Premium’ Yüzünden Zor Günler Yaşıyor

Güney Kore hükümet kuralları bir zamanlar çok popüler olan kripto para birimi fiyatlarındaki ”Kimchi Premium” olayını bir nebze olsun durdurmuş olsa da, ülkenin merkez bankası hala zor günler yaşadığını ve piyasaların gözlenmesine devam edilmesi gerektiğini belirtti.

Ülkenin merkez bankası konumundaki Bank of Korea (BOK) bünyesinde çalışan yetkililer, başta Bitcoin olmak üzere, bütün kripto para birimlerine uygulanan Kimchi Premium olayının daha sıkı gözlemlenmesi gerektiğini bildirdi. Söz konusu Kimchi Premium, Güney Kore’nin yerel kripto para borsalarındaki kripto para fiyatlarının, küresel borsalardaki spot fiyata göre çok daha düşük olması anlamına gelmekte.

2017’nin Bitcoin çılgınlığı döneminde, Kimchi Premium popüler bir Kore yemeğinden adını almış ve o tarihten beri böyle kalmıştı. Kimchi Premium bu yılın Ocak ayında %50 gibi bir orana çıkmış ancak daha sonra sıkı hükümet kuralları ile bir nebze olsun düşürülmüştü. Koreli finansal denetçiler %50 oranındaki Kimchi Premium’u azaltmak için kripto para birimlerinin anonim trading işlemlerini yasaklamıştı ki zaten azalmanın da en büyük nedeni bu oldu.

Kore’nin Finansal Hizmetler Komisyonu üyesi Kim Yong-bum, geçtiğimiz Haziran ayında konu hakkında şunları ifade etti:

”Hükümetin aldığı önlemler ”Kimchi Premium” olayının Güney Kore’de yok olmasını sağladı. Kimchi Premium zirve yaptığı zamanlarda yerel kripto para borsalarında %50 oranına ulaştı ki bunun temel nedeni talepteki ve spekülasyondaki artıştı.”

BOK yetkilileri bu hafta yaptıkları çağrıda, Kimchi Premium’un tekrardan artışa geçtiğini ve bunun hakkında önlem alınması gerektiğini sert bir şekilde belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment