Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Bankaları, Gerçek İsmini Kullanmayn Trader’lara Kısıtlama Getirecek

Güney Kore bankaları, kripto para ticareti yaparken gerçek isimlerini kullanmayı istemeyen traderlar ile ilgili yeni bir yönerge hazırladı. Buna göre son dönemde uzunca bir süredir kimlik sistemi eşlemesini getirmek için çaba sarf eden Güney Kore hükümeti, bu konuda fazla bir başarı elde edebilmiş değil. Örneğin, ülkedeki en büyük dört kripto para borsasındaki hesapların sadece %50’si gerçek isimlerini kullanıyor.

Son 7 aydır ülkedeki kripto para ticaretini düzenlemek ve güvence altına alabilmek için kimlik sistemine dönmek isteyen Güney Koreli yetkililer, düşük kalan bu oranın ardından yeni adımlar atmaya hazıralnıyor.

Şu aşamada gerçek ismi ile borsada yer almayı reddeden kullanıcıların sadece hesaplarına para yatırabileceği belirtilirken, bu hesapların banka hesaplarına daha sonra para çekme şansının da olmadığı belirtildi. Konuyla ilgili Kore basınında çıkan haberlerde şu ifadeler kullanıldı:

”İsim onaylama sistemi neredeyse 7-8 aydır yürürlükte olmasına rağmen bu hesapların dönüşüm oranları sadece %50’lerde kalmış durumda.”

Bundan sonra da hesaplarını gerçek isimler ile açmayı reddeden kişilere ise bankalar daha fazla kısıtlama getirmeyi planlıyor. Kara para aklama konusuna eğilen bankalar, bu dönüşüm oranını arttırmak için çeşitli limitlemeleri gündemine almış durumda. Konuyla ilgili açıklamalar yapan bir banka yetkilisi de şunları söyledi:

”Bankaların bu noktada bir şey yapması bekleniyor. Bu daha fazla kısıtlama getirmek olabilir. Bu konu ile ilgili olarak çalışmalarımız sürüyor.”

Haberlerde, bu kısıtlamaların Kasım ayından itibaren yürürlüğe girmesinin planlandığı ifade edildi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment