Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malta Başbakanından Açıklamalar: ‘Blockchain Alanınında AB’ye Öncülük Ediyoruz’

Blockchain Adası olarak bilinen Malta, Blockchain sektörüyle ilgili çalışmalarını tam gaz sürdürmeye devam ediyor. Ülkenin başbakanı olan Joseph Muscat, Pazartesi günü verdiği röportajda Blockchain teknolojisiyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu ve ülkenin bu sektörü geliştirmeye devam edeceğine dair sinyaller verdi.

Malta, Blockchain teknolojisinden faydalanarak ülkedeki birbirinden farklı hizmetleri çok daha kolay bir şekilde erişilebilir hale getirdi. Hatta ülkedeki uğraşlı bürokratik süreçlerin ciddi bir kısmı dijital hale getirildi.

Ülkede başlayan bu dijitalleşme süreci hakkında konuşan Muscat, aldıkları “riskin farkında olduklarını” belirtti.

Malta hükümeti bundan bir süre önce kripto para alım-satımı ve üretimi yapmayı kolaylaştıran yeni yasalar belirledi. Ayrıca kripto para işlemlerine yüzde 5 gibi küçük bir oranda vergi uygulanıyor. Malta’nın kripto para ve Blockchain alanlarındaki bu ilerici tavrı, sektördeki çeşitli şirketlerin ilgisini çekiyor.

Sektörün en büyük borsalarından olan Binance, Malta’ya geçiş yapacağını duyurmuştu. Malta, Binance gibi şirketlerin haricinde küçük ve orta çaplı şirketleri de kendisine çekmeyi başarıyor.

Malta Finansal İstihbarat Birimi, bundan bir süre önce Pilatus Bank ile ilgili yeterli denetimleri yapmayı başaramamıştı. Avrupa Bankacılık Otoritesi de bunun üstüne Malta’daki yetkili kurumun, para aklama karşıtı sistemin (AML) kurallarını ihlal ettiğini açıkladı. Başbakan Muscat’ın bu konuyla ilgili yorumu ise şöyle oldu:

“Blockchain teknolojisinin durum tespit ve para aklama karşıtı sistem (AML) prosedürlerini daha iyi hale getirebileceğine inanıyorum. Avrupa’daki AML prosedürlerinden gayet haberdarız ve bu alandaki kuralların sadece Malta özeline indirgenebileceğini sanmıyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment