Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Merkez Bankası Vs. Kripto Para Borsaları Davası, Yarına Kadar Ertelendi!

Kripto para borsalarının bankalar ile çalışıp çalışamayacağı konusunda günlerce süren beklemenin ardından bütün gözler bugün görüşülecek duruşmaya çevrilmişti. Yüksek Mahkeme basın saatine göre yaklaşık 1 saat önce verdiği kararda, davanın yarına kadar ertelenmesine hükmetti.

Açıkçası, özellikle Hindistan kripto para topluluğu için hayati önem taşıyan bir meselede nihai kararın bir gün bile ertelenmesi, bir çok kişinin hayallerini suya düşürdü. Söz konusu olay sadece Hindistan piyasası için önem arz ediyor gibi gözükse de, ülkedeki kripto para ticari hacmi, genel kripto para ticari hacmini ciddi anlamada etkileyebilir ve arttırabilir.

Haberi ilk duyanlardan olan kripto odaklı bir hukuk firması Crypto Kanoon, ertelenmeyi bir tweet atarak bildirdi:


Merkez Bankasına karşı başlatılan dava sürecinin öncülerinden olan Avukat Dwaipayan Bhowmick, konu hakkında yaptığı açıklamalarda şunları ifade etti:

”Evet davanın yarına kadar ertelendiği haberi doğru. Yüksek Mahkeme herhangi bir sabit zamana göre çalışmaz. Yine de, önceki ertelenen davalar kesinlik kazanınca, mahkeme davayı görüşmeye başlayacak. Mahkeme yarın 10:30 AM itibariyle açılacak ve bence bizim davamız 12:30 pm sonrası veya o civarlarda görüşülecek.”

Zoheb Khan isimli kullanıcı, Crpyo Kanoon tweetinin altına şu yorumu yaptı ve gergin ortamı bir nebze olsun dağıttı:

”Yargıç BTC’lerini bekletiyor. Bitcoin’in tekrardan 8.000 olmasını bekliyor.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment