Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Uzmanlara Göre Yıl Sonunda 15 Bin Doları Görecek

Artık 2018 yılının ortalarına gelmiş durumdayız ve birbirinden farklı uzmanlar Bitcoin hakkında daha önceden yaptıkları fiyat tahminlerini ve yorumlarını gözden geçiriyorlar. Bu yılın başlarında birçok kişi Bitcoin fiyatının daha da artacağı konusunda hemfikirdi. Ne var ki Bitcoin fiyatının 2017 yılının sonlarında görülen 20 bin dolar düzeylerinden epey geri kaldığını görüyoruz.

Aralık 2018’de 15,000 $

Bir finansal kıyaslama platformu olan Finder bu yılın başlarında bir Bitcoin raporu yayınlamış ve Bitcoin fiyatının Aralık 2018 dönemlerinde 30 bin dolar sınırını geçeceğini belirtmişti. Ancak bu yılın altıncı ayına geldiğimiz bu günlerde Finder yine bir fiyat raporu yayınladı ve Bitcoin’in bu yıl sonunda 14 bin 638 $ düzeyinde olacağını bildirdi. Yani bu da Bitcoin’in şu anki fiyatını baz alırsak neredeyse yüzde 100’lük bir artış görülmesi anlamına geliyor.

Kripto para tahminlerinde bulunan Finder adlı panel dijital para ve blockchain sektörlerinde çeşitli tecrübeleri bulunan toplamda on kişilik bir ekipten oluşuyor. Finder platformunda yayınlanan fiyat tahminleri aslında paneldeki ekip üyelerinin kişisel tahminleri baz alınarak yapılan bir çıkarım niteliğinde. Finder tarafından Bitcoin’in yıl sonundaki fiyatı için yayınlanan tahminlerin en düşüğü 5 bin 778 dolarken en yükseği 25 bin dolar civarındaydı. Panel üyeleri arasında Castlecoin’den James Lynch, Every Capital’dan Aaron LePoidevin, Gerson Lehman Group’tan Kunal Patel gibi isimler bulunuyor.

Ultra’nın CEO’su olan David Hanson The Independent’a verdiği röportajda Bitcoin fiyatının 6 bin 500 dolar ile 8 bin 500 dolar arasında oynayacağını söyledi. Fundstrat analistlerinden Robert Sluymer’a göre Bitcoin’in göreceği en dip fiyat 7 bin dolar civarında olacak. Ayrıca uzmanlar, kurumsal yatırımcıların da işin içine girmesiyle birlikte Bitcoin fiyatında bir artış görülmesine kesin gözüyle bakıyorlar. Bu yıl kripto para piyasasına kurumsal yatırımcıların girmesini bekleyen isimler arasında yine Fundstrat analistlerinden Tom Lee, Pantera’nın CEO’su olan Dan Morehead ve eToro’dan Iqbal Gandham bulunuyor.

EOS Zirvede

Finder tarafından yayınlanan kripto para tahminlerinde özellikle EOS’un epey ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Yapılan anketlere göre EOS fiyatının yıl sonunda 38.25 $ düzeyini göreceği düşünülüyor. EOS tokenlarının mevcut fiyatına kıyaslayacak olursak fiyatın yaklaşık yüzde 200 oranında artması söz konusu. Hanson’a göre EOS piyasada her geçen gün daha fazla ilgi çekiyor. Yakın zamanda yayınlanan bir Weiss raporuna göre de EOS’un piyasadaki en iyi altkoinlerden olduğu belirtilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment