Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Büyük Üçüncü Kripto Para Borsasının Yeni Hedefi Amerika

Ticaret hacmi bakımından Dünya’nın en büyük üçüncü kripto para borsası olan Huobi, ABD’de yeni bir dijital para ticaret alanı oluşturdu.

Bu platformun San Francisco merkezli HBUS adlı bir şirketin kanatları altında sunulacağını da belirtmek gerekiyor. HBUS ve Huobi arasındaki ilişki ile ilgili Medium üzerinden şöyle bir açıklama yapılmıştı:

“[HBUS]…Huobi’nin bir ‘kolu’, ‘alt şirketi’ veya ‘birimi’ değildir. HBUS aynı zamanda ‘Huobi ABD’ veya benzeri bir şekilde de anılmayacaktır. HBUS Huobi’nin ABD’deki özel stratejik ortağıdır.”

HBUS tarafından 5 Haziran’da yayınlanan Medium gönderisinde 10 Haziran itibariyle bir ‘ön kayıt’ sürecinin başlayacağı, bu süreç dahilinde 10-14 Haziran tarihleri arasında kayıt yaptıran kişilerin bir ay boyunca işlem ücreti olmadan ticaret yapabilecekleri belirtiliyordu.

Platform üzerindeki ticaretin resmi başlangıç tarihi ise 15 Haziran olarak gözüküyordu ancak HBUS’un sitesinde olası bir ‘aşırı talep’ durumunda bu tarihin ertelenebileceği de vurgulanıyordu. Ayrıca bu gibi durumlardan haberdar olmak isteyen kullanıcıların da Telegram kanalına katılmaları isteniyordu.

Aslen Çin merkezli olan Huobi’nin San Francisco’da bir ofis kurmak istediği aslında bu yılın başından beri biliniyordu. Merkezi şu anda Singapur’da bulunan şirket bir süredir denizaşırı piyasalara göz dikmişti ve Güney Kore’de bir alt şirket oluşturmuş, Londra’da da bir ofis açmak istediğini belirtmişti.

ABD’de kripto para borsası açmak (daha doğrusu ayakta tutmak) bir hayli zor çünkü ülkedeki yasal düzenleyicilerle uğraşmak gerçekten epey külfetli bir iş. Ancak HBUS, ABD’nin bu zorlu standartlarına uyum sağlayabileceği konusunda kendisine güveniyor gibi. Hatta bu hafta yayınlanan bir gönderide şirket bünyesindeki tüm çalışanların para aklama karşıtı (AML) ve müşterini tanı (KYC) prosedürleri üzerinde eğitim aldıkları vurgulanıyordu.

Huobi’nin şu anda en büyük rakipleri Binance ve OKEx. Borsa rakiplerinden ayrılmak için çeşitli adımlar atıyor ki bunların arasında yatırım ürünlerini ve servislerini ayırmak gibi şeyler var. Hatta şirket bundan yalnızca iki gün önce bir açıklama yapmış ve yeni bir halka açık Blockchain oluşturacağını duyurmuştu.

Bu ayın başlarında kripto para bazlı bir ETF oluşturan Huobi’nin, Blockchain startupları için kurulmuş Çin-Güney Kore merkezli bir yatırım fonuyla (93 milyon dolar) ortaklığa girdiğini de belirtmekte fayda var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment