Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

John McAfee’den SEC’e: ”Defolup Gidin!”

Görünüşe göre yüzyılın en büyük tartışması başlamak üzere. Şahsına münhasır kişilerde olan ve kendi adındaki bir anti-virüs yazılım şirketinin kurucusu ve ilk sahibi olan John McAfee, Perşembe günü yaptığı açıklamalarda ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) başkanı Jay Clayton ile münazara yapmak istediğini belirtti.

McAfee bu duyurusunu kendi Twitter hesabı üzerinden duyurdu. İngiltere kökenli Amerikalı iş adamı son bir kaç gününü twitter üzerinde kullanıcılarına ”caps savaşları” isimli bir savaş dahilinde bitcoin ile ilgili capsler spamlayarak geçirdi. Bunlardan bir tanesinin örneği de aşağıda mevcut.

 

Bu savaşın tam ortasında Clayton, CNBC ile bir röportaj yapmıştı. Jay Clayton bu röportajı esnasında kripto para birimleri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu:

”Doları, Avroyu ve Japon Yen’ini Bitcoin ile değiştirin. Bu tip bir kripto para birimi menkul kıymet değildir.”

”Size para veriyorum ve siz gidip bir girişimde bulunuyorsunuz […] ve size para vermemin karşılığında siz bana, ”Biliyor musun, sana bir kar iadesi vereceğim.” diyorsanız bu bir menkul kıymettir ve bizim bunu düzenlememiz gerekir.  Bu menkul kıymetin arzını ve gene bu menkul kıymetin ticaretini denetleriz.”

Özet olarak Jay, Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını ancak çoğu ICO’nun öyle olduğunu ifade etti.

Ama Jay Clayton’ın unuttuğu bir şey varsa o da John McAfee ile uğraşılmaması gerektiğiydi.

Bir cumhuriyetçi ve kripto para savunucusu olan McAfee de ilk başta biraz sorunsuz bir cevap verip  Jay Clayton’a karşılığını verdi. McAfee sadece Clayton ile aynı fikirde olmadığını ve yakın zamanda da herhangi bir ilk dijital para arzı projesi üzerinde çalışmayacağını belirtti.

Bundan sonra McAfee biraz daha sert bir cevap verip SEC’in, Clayton’ın açıklamasından sonra, piyasaya çıkmış ICO projelerine tahkikat başlatmasını umduğunu belirtti. ”Eğer bunu yaparlarsa” diye söze başlayan McAfee, ”Anayasamızın meydana gelmesinden itibaren SEC’in başına gelmiş gelebilecek en büyük bela olacağım” ifadesiyle de cümlesini bitirdi.

Bu sert cevaptan sonra  McAfee adeta kendini tutamadı ve patladı. McAfee’nin söylediği cümleyi tam olarak buraya yazamasak da, özet olarak ” SEC’e yeni bir ‘delik’ açma fırsatını hoş karşıladığını” ve eğer SEC kendisiyle münazaraya girmeyi reddederse, ”defolup gidebileceklerini” ifade etti.

Bu açıklamalardan kısa bir sonra caps hazırlama olayına geri dönen McAfee, takipçilerini Clayton’a mesaj atıp veya onu arayıp McAfee ile yüzleşmeye çıkması konusunda ikna etmelerini istedi. McAfee’nin bu emeklerinin meyve verip vermeyeceği hala bilinmese de ben kendisine bol şans diliyorum.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment