Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Yeniden 11 Bin Dolar Üzerine Yükseldi

Yaklaşık 1 aydan fazla süredir 10 bin – 11 bin dolar arasında sıkışan Bitcoin fiyatı, yeniden 11 bin dolar seviyesinin üzerine yükseldi. BTC cephesi için 11 bin dolar kritik bir direnç olarak görülüyordu. Şimdi lider koinin buraya tutunup tutunamayacağı merak konusu oldu.

Tony Spilotro’nun Bitcoin analizine göre, Bitcoin fiyatı grafiklerde gözlemlenen üçgen modelinin kırılması ve doların yeniden düşüş göstermesi ile kritik 11 bin doların üzerine çıkmayı başardı. BTC/USD paritesi şu an 11 bin 57 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin-Fiyati-yukseldi
Bitcoin fiyatının 7 gün içindeki değişimini gösteren grafik. Kaynak

Bitcoin, 11 bin dolarlık barajı birkaç kez denemiş fakat bu seviyeyi temizlemekte başarılı olamadı. Piyasa uzmanları ve analistler, Bitcoin için çok yakında bir yükseliş rallisi başlatabileceğini savunarak BTC’nin potansiyelini savundular; hem de hash oranında kırılan rekor gibi bazı on-chain teknik göstergeler ile 11 bin dolar direncinin yakında temizlenebileceğini vurguladılar. Şimdi ise gözler, boğaların 11 bin dolar üzerindeki performanslarına çevrildi.

Bu Yükseliş Sürdürülebilecek Mi?

Analist Spilotro, Bitcoin’in bu kez 11 bin dolar üzerinde kalıp kalamayacağına karşı bazı yorumlarda bulundu. İşte analistin Bitcoin yorumları:

  • Bitcoin, pozitif bölgede başarılı bir 3 gün geçirdi.
  • Dün BTC fiyatı günlük grafiklerde oluşan bir üçgen modelinden yukarı doğru bir kırılma yaşadı.
  • Bu üçgen modelinin BTC için bir düşüş habercisi olabileceğine inanılıyordu.
  • Fakat beklenen olması ve boğalar art arda 7 gün boyunca 10 bin dolarlık psikolojik barajı savunmayı başardı.
  • Oluşan üçgen modelinin potansiyel hedefi şimdi 11 bin dolardan, yılın en yüksek değerine yakın 12 bin dolara ilerledi.
  • Üçgen modelin teknik olarak ölçülerine bakıldığında, BTC fiyatı bir sonraki direnç bölgesi ile karşılaşana kadar 11 bin 850 dolara çıkabilir.
  • Bu 12 bin dolarlık seviyenin üzerine yeniden çıkılması halinde BTC, 13 bin 800 doları yeniden görebilir ve hatta 20 bin dolarlık rekoru bir kez daha kırarak yoluna devam edebilir.
Bitcoin-Fiyati-yukseldi
Analist tarafından paylaşılan BTC/USD grafiği. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!