Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Yıl Sonra İlk Kez: Ethereum 2021 Yılına Hızlı Girebilir

Analistler, Ethereum fiyatının 2021 yılında çok iyi bir performans göstermesinin olası olduğunu açıkladı. Geçen yılın en yüksek seviyesi olan 490 doların altında işlem görmeye devam eden ETH, yaklaşık %30 oranında kaybettiği değeri önümüzdeki yıl geri kazanacağa benziyor.

Bitcoin’e gelen düzeltmenin ve merkeziyetsiz finans platformlarındaki yavaşlamanın ardından düşen ETH fiyatı, analistlere göre uzun vadede pozitif bir toparlanma yaşayacak. Geçen yıl rekor yükselme kaydeden ETH, şu anda 359 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Ethereum 2021’de Çok İyi Performans Gösterecek

Brave New Coin’den Josh Olszewicz, geçtiğimiz günlerde Ethereum fiyatının 2021 yılında göstereceği performans hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu. Olszewicz, ETH teknik analizinde Ichimoku Bulutu (Ichimoku Cloud) kullanarak bir analiz yaptı. Ichimoku Bulutu, bir finansal varlığın trend yönünü analiz etmede ve potansiyel destek/direnç seviyelerini belirlemede kullanılan önemli göstergelerden birisidir. Olszewicz, analizinde ETH’nin Ichimoku Bulutu göstergesinin 2018 yılından bu yana ilk defa yeşil renge büründüğünü gösterdi.

ethereum-2021

Olszewicz, Ichimoku Bulutu’nun yeşile dönmesinin, Ethereum için olumlu bir sinyal olduğunu söyledi. 2021’in 2. çeyreğinde ETH’nin çok iyi bir performans göstereceğine inandığını ifade eden Olszewicz, şunları söyledi:

“1W $ETH. 2018’in sonundan bu yana ilk kez Ichimoku Bulutu yeşil. Bu da 2021’in 2. çeyreği için son derece iyi bir işaret.”

Ichimoku Bulutu, mevcut trend hakkında fikir vermenin yanında finansal varlıkların gelecekteki trend değişikliklerini öngörmesi açısından da kullanışlı ve güçlü bir göstergedir.

Kısa Vadede ETH Fiyatı Düşebilir

2021 hakkındaki olumlu beklentilerle birlikte, analistler eylül ayında 300 dolar seviyesine kadar düşen ETH’nin kısa vadede zayıf performans göstermesini bekliyor. Blockfyre’ın teknik analiz başkanı, geçtiğimiz günlerde ETH fiyatı için kısa vadede düşüş beklediğini ve görünümün bearish olduğunu açıkladı.

Tüm bu gelişmelerin yanında ABD Başkanı Donald Trump’ın ekonomi teşvik paketi açıklamalarının yarattığı belirsizlik de, hem kripto para hem de geleneksel piyasaları etkileyen temel faktörler arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!