Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Yeniden 9 Bin Doların Üstünde

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz saatlerde harekete geçip 9 bin doların üstüne çıktı.

Dün 8 bin 500 dolar seviyesine kadar gerileyen Bitcoin bugün bu düşüşü telafi etti. Birçok borsada 9 bin doların üstüne çıkan BTC fiyatı şu anda hala 9 bin-9 bin 100 dolar aralığında seyrediyor.

‘Bitcoin neden yükseliyor?’ sorusuna çok net bir yanıt vermek pek mümkün değil. Fakat birçok analiste göre fiyattaki bu hareketlilik birkaç saat önce ABD’de yaşanan gelişmelerden kaynaklanıyor.

Borç Büyüyor

ABD Hazine Bakanlığı Koronavirüs ile mücadele edebilmek için yüklü miktarlarda para harcıyor. Bakanlık bu mücadeleyi nisan-haziran aralığında da sürdürebilmek için federal bütçeden 3 trilyon dolar borç istedi.

The Wall Street Journal’ın haberine göre bu miktar, Bakanlık’ın 2008’deki finansal kriz sırasında istediği borç miktarından beş kat daha fazla. Ayrıca Bakanlık yılın ikinci çeyreğini atlattıktan sonra üçüncü çeyrekte de neredeyse 700 milyar dolar borç almayı planlıyor.

Kripto para piyasasındaki hareketliliği bu gelişme tetiklemiş olabilir. Çünkü Bakanlık’ın bu talebinin ABD ekonomisini zorlayacağı ve daha büyük sorunlara yol açabileceği düşünülüyor. Bu arada Messari’nin kurucusu Ryan Selkis; Hazine Bakanlığı’nın sadece 3 ay için istediği bu borç miktarının Hindistan, Fransa ve Birleşik Krallık’ın gayrisafi yurt içi hasılalarından daha fazla olduğunu vurguluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment