Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatında Sıçrama: 6 Bin 800 Doların Üstü Görüldü

Bir süre önce 7 bin dolar sınırının altına düşen Bitcoin yeniden bu sınıra yükselmeye çalışıyor. CoinMarketCap verilerine göre bu gece sabaha karşı ani bir atağa kalkan Bitcoin 6 bin 800 dolar seviyesinin üstünü görmeyi başardı ve 7 bin sınırına artık çok daha yakın.

Bitcoin fiyatında böyle bir ani artış yaşanmasının birkaç farklı nedeni olabilir. Bitcoin ve genel olarak kripto para piyasalarında bu hafta bazı olumlu gelişmeler yaşanmıştı ve bu gelişmelerin fiyata etkisini görüyoruz olabilir.

Yaşanan bu gelişmelerden biri kripto para piyasası denilince akla gelen başlıca ülkelerden olan Güney Kore’nin kripto para sektörüne uyguladığı düzenlemeleri hafifletmeyi planladığını açıklamasıydı. Kripto para sektörü için çok önemli bir rol oynayan ülke, şu anda uyguladığı ICO yasağını da gözden geçirmeyi ve hatta yasağı kaldırmayı da düşünüyor.

Geçtiğimiz gün yayınladığımız yazıda Güney Kore’nin kripto para düzenlemeleri konusunda G20 üyesi ülkelerle işbirliği yapmayı planladığını, kripto para sektörüne uluslararası çapta ‘ortak düzenlemelerin’ getirilmesi gerektiğini düşündüğünü belirtmiştik. Güney Koreli yetkililer kripto para borsalarıyla da ilgili çeşitli adımlar atıyorlar. Bu adımlardan biri de ülkedeki borsaların artık resmen “kripto para borsası” olarak tanınması yönünde.

Bir diğer olumlu gelişme ise Bitcoin ağında yaşanan çeşitli sorunlara çözüm olması amacıyla üretilen Lightning Network’ün her geçen gün daha fazla gelişiyor olması. Bazı kaynaklara göre Lightning Network ağının kapasitesi her hafta yüzde 50 oranında büyüme gösteriyor. Ayrıca her gün dünya çapından 20 farklı mağazanın Lightning üzerinden ödeme kabul etmeye başladığı düşünülüyor.

Tüm bunların yanı sıra kripto para piyasasında ‘balina’ olarak tabir edilen yatırımcılar da büyük çaplı işlemler yapmış olabilirler. 21 milyon gibi sınırlı bir arz miktarına sahip olan Bitcoin’in şu ana kadar 17 milyon 100 bin civarında bloğu kazılmış durumda. Yani Bitcoin üzerinde gerçekleştirilen büyük çaplı satın alım-satış işlemlerinin fiyata ciddi ölçüde etki edebildiğini söyleyebiliriz.

Kripto para piyasası genel olarak Bitcoin’in izinden gittiği için Bitcoin fiyatında yaşanan ani artış, genel kripto para piyasasını da olumlu yönde etkilemiş olabilir.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment