Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Kupası Maçının Devre Arasında Blockchain Reklamı Yayınlandı

Geçtiğimiz gün dünya çapında milyonlarca kişi tarafından takip edilen Dünya Kupası’nda yayınlanan bir Blockchain reklamı gözlerden kaçmadı. Dün İngiltere ile İsveç arasında oynanan ve İngiltere’nin galibiyetle ayrıldığı maçın devre arasında Hyundai’a bağlı bir şirket Blockchain teknolojisinin faydalarını anlatan bir reklam yayınladı.

Dünya Kupası’nda Blockchain Reklamı

Nesnelerin İnterneti teknoloji üzerine araştırmalar yapan Hyundai Dijital Varlık Şirketi (HDAC), Dünya Kupası maçının devre arasında Blockchain reklamı yayınladı. ITV News verilerine göre İngiltere-İsveç arasında oynanan maçı dünya çapından 30 milyon kişi naklen izledi.

Televizyonlarda görülen bu reklam Güney Kore merkezli dev araba markalarından Hyundai’ın alt şirketi olan HDAC tarafından yayınlandı.

Yayınlanan reklamda Blockchain teknolojisinden faydalanarak anlık olarak ödeme yapabilen bir aile gösteriliyordu. Reklamdaki aile, ev güvenliğini sağlamak için de Blockchain teknolojisini kullanıyordu. HDAC’nin sitesinde Blockchain ile ilgili yer alan açıklamalardan biri şu şekilde:

“Bu teknoloji akıllı fabrikalarda, akıllı evlerde, akıllı binalarda, çeşitli sektörlerde kullanılabilir.”

HDAC tarafından yayınlanan reklamda Blockchain teknolojisinin sağladığı kullanım kolaylığından ziyade güvenlik üstünde duruluyordu. Bitcoin ile Blockchain birbirlerinden farklı şeyler olsalar da kabul etmek gerekiyor ki bu iki şeyi birbirinden ayırmak bir hayli zor. Bu tarz büyük şirketlerin yine bu tarz büyük etkinliklerde Blockchain ile ilgili reklamlar yayınlaması ve bu reklamlarda ‘güvenlik’ üstüne odaklanılıyor olması, insanların Bitcoin’e bakış açısını da değiştirebilir.

Reklamda yukarıda da belirttiğimiz gibi Blockchain teknolojisinden faydalanan bir aile gösteriliyor ki bu da Blockchain’in en sıradan işlerde dahi kullanılabileceğinin göstergesi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment