Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatını 20.000 Dolara Taşıyabilecek Etmeni, CryptoQuant CEO’su Duyurdu

Bitcoin (BTC) fiyatı 24 Kasım itibarıyla 19.000 dolar üzerine çıkarak yeni bir yıllık rekora imza attı. Bitcoin fiyatı Gemini kripto para borsasında 19.999 dolara kadar  yükselerek aslında tüm zamanların rekorunu da kırmış oldu. Ancak hala hiçbir borsada 20.000 dolar seviyesinin üstüne geçildiği görülmedi. CryptoQuant CEO’su ise Bitcoin fiyatını 20.000 dolara neyin taşıyabileceğini açıkladı.

Bitcoin fiyatı hakkındaki ipucu, OTC piyasalarından geldi 

Sektörün tanınan araştırma ve analiz şirketlerinden olan CryptoQuant’a önderlik eden Ki Young Ju, OTC yani tezgah üstü alım satım piyasalarının hala aktif olduğuna dikkat çekti. Ju, Bitcoin fon akış oranının birkaç gün önce üç yılın en düşük seviyesine gerilediğine dikkat çekti. BTC işlemlerinin sadece %3’ü kripto para borsalarına para yatırmak veya buradan para çekmek için kullanılmakta. Bu da OTC kullanan balinaların hala satış için borsalara yönelmediğini gösteriyor.

Balinalar hala BTC satışından uzak

Ju, grafiğin devamında yaptığı açıklamada, düzeltmeler olabileceğini ancak eninde sonunda 20.000 doların üstüne çıkılacağını belirtti. Peki Bitcoin fiyatı 2017 yılındaki gibi rekoru gördükten sonra sert bir düşüşe mi geçecek?

Ju geçtiğimiz hafta yayınladığı bir başka tweet’inde ise böyle bir düşüş yaşanmayacağını belirtti. “Borsa-Balina” oranının hala çok düşük olduğunu yani balinaların borsalara BTC göndermediğini belirten Ju, uzun vadede yükselişin kaçınılmaz gözüktüğünü ifade etti.

Bitcoin uzun vadede güven veriyor 

Bitcoin ise bugün birçok borsada 19.600 dolar seviyesinin üstünü görmesine rağmen sert bir düzeltme yaşamadı ve hala 19.000 dolar bandının üzerinden işlem görüyor. Tabii ki Ju’nun açıklamalarına inanan veya buna benzer açıklamalar yapan tek kişi kendisi değil. Ünlü milyarder Michael Novogratz da BTC için uzun vadede çok olumlu konuştu.

Novogratz, “sabahın köründen beri” kripto para alıp sattığını belirtse de BTC’lerine dokunmadığını ifade etti. Novogratz da bu açıklaması ile uzun vadedeki yükselişe güvendiğini ima etmiş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!