Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatını Bakkt’ın Açılması mı Düşürdü?

Bakkt’ın emanet birimi Warehouse, dün itibariyle artık resmi olarak açıldı. Firmadan sonrasında yapılan açıklamada ise, fiziksel vadeli Bitcoin işlemleri için ise çalışmaların devam ettiği ve belirtildiği gibi 23 Eylül’de bu alanda da firmanın aktif hale geçeceği ifade edildi.

Aslında oldukça bullish bir kontekste sahip olan bu açıklamaların ardından ise, Bitcoin fiyatı ciddi bir düşüş yaşadı. Her ne kadar bazı otoriteler, bu düşüşün FED başkanı Jerome Powell’ın yapmış olduğu açıklamalar ile ilgili olduğunu düşünse de, Bakkt’ın açılma haberinin de düşüşe yol açtığını ifade edenler var.

Bu isimlerin esas çıkış noktası ise, elbette ki finansal piyasalarda çok kabul gören ‘Buy the Rumour Sell the News’ hipotezi. Ya da Türkçesi ile bir haberi satın alan ve fiyatlayan yatırımcının, bu haber gerçek olunca kar almak için satış yapması durumu.

Bakkt’ın yaptığı açıklamadan hemen sonra, Bitcoin fiyatının yaklaşık 700 dolar düşmesinin tesadüf olmadığını ifade eden çok fazla sayıda kişi var. Bu konseptin de aslında üstte belirtilen yatırımcı davranışı ile uyumlu olduğunu söylemek gerekiyor.

Bu düşüşten sonra az da olsa toparlanan Bitcoin ise, şu anda 10450 dolardan kendisine alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment