Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İnsanlar Bitcoin Fiyatının Düşmeye Başlayacağını Düşünüyorlar

Wall Street Journal tarafından yapılan bir habere göre büyük çaplı yatırımcılar Bitcoin’i yeniden açığa satmaya başladılar.

Kripto para piyasasının en büyük koini olan Bitcoin bundan birkaç gün önce oldukça kuvvetli bir ivme yakalayarak yükselişe geçmeye başlamıştı. Bitcoin bu sayede önce 9 bin, daha sonra 10 bin, bugün itibarıyla ise 12 bin dolar barajlarını kırmayı başardı.

Bitcoin fiyatı böyle yükselirken Bitcoin fiyatının düşüş yaşayacağını düşünen ve Bitcoin’i açığa satan kişiler yüklü miktarlarda zarar ettiler. Ancak Wall Street Journal tarafından yapılan habere göre insanlar son günlerde yaşanan artıştan sonra Bitcoin’i yeniden açığa satmaya başladılar.

Bu durumu Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) CME platformundaki Bitcoin sözleşmeleriyle ilgili yayınladığı verilerde görebiliyoruz. Bu veriler, Bitcoin fiyatını açığa satan kişilerin toplam sayısının Bitcoin’den uzun pozisyon alan kişilerden yüzde 14 oranında daha fazla olduğunu gösteriyor.

Bu yatırımcılar Bitcoin’in kısa süre içerisinde yaşadığı yükselişin uzun vadeli olmadığını ve Bitcoin’in yakın gelecekte düzeltme sürecine gireceğini düşünüyorlar.

The Block tarafından yapılan habere göre bunların büyük ölçüde büyük çaplı yatırımcılar olduğunu söylemek mümkün olabilir.

Bunun yanı sıra Bitcoin fiyatının yükselmeye devam edeceğini düşünen ve bu yüzden uzun pozisyon alan yatırımcılar da var. İlerleyen birkaç hafta içerisinde hangi taraf haklı çıkacak göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment