Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gelişmekte Olan Ülkelerde, BTC Kullanımı Gelişmişlere Göre Daha Yüksek Bulundu

Bitcoin kullanımının ne kadar yaygın olduğu ve gerçek manada ne kadar insanın günlük hayatında BTC kullandığı soruları, kripto para sektörünün tüm paydaşlarının hemen her gün düşündüğü şeylerin başında geliyor.

İşte bu konuya bir cevap vermek için bir araştırma yapan Passport Capital isimli kripto para analiz şirketi, Bitcoin adaptasyonunun, özellikle gelişmekte olan ülke piyasalarında son derece iyi bir şekilde geliştiğinin altını çizdi.

Şirket, yaptığı araştırmada Local Bitcoins isimli P2P trading platformunun verilerini ortaya koyarken, yapılan araştırmada Bitcoin’in gelişmiş ülkelerde kullanım oranının, gelişmekte olan ülkelere kıyasla çok daha düşük olduğu sonucuna da varıldı.

Araştırmada Avrupa’nın büyük bir kısmı, Kuzey Amerika, Avustralya, Japonya, Singapur ve Avustralya bölgesi gelişmiş ülkeler sınıfına alınırken; bunun tersine gelişmekte olan ülke sınıfında ise aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Mısır, Yunanistan, Çin, Hindistan, Katar, Polonya, Macaristan, Güney Afrika, Endonezya, Güney Kore, Malezya ve Pakistan gibi ülkeler yer aldı. Afrika’nın birçok kısmının ve diğer bazı geri kalmış ülkeler ise araştırmaya, yeterli veri toplanacak kaynak olmadığı gerekçesi ile dahil edilmedi.

LocalBitcoins verilerine göre gelişmekte olan ülkeler, hacim konusunda gelişmiş ülkeleri ilk kez 2017’de geçti. Ancak daha sonra 2017’nin sonudaki ralli ile birlikte bu noktada aradaki fark attı ve şu an halen gelişmekte olan ülkeler daha önde yer alıyor. Bu durumun da o ülkelerde yaşanan görece daha az stabil ekonomik durumun bir tezahürü olabileceği ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment