Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Geliştiricileri “Milleti Kandırıyorlar”

Cyber Capital CEO’su Justin Bons geçtiğimiz günlerde Bitcoin güncellemeleriyle ilgili bir yorumda bulundu.

Justin Bons sosyal medyada yaptığı paylaşımda Bitcoin ağındaki bazı eksikliklere dikkat çekti. Bitcoin ağındaki çalışmaları yorumlayan Bons, ölçekleme konusuyla ilgili tek bir “iyileştirme yapılmadığını”ı vurguladı. Bons bunun yanı sıra BTC geliştiricilerinin “en popüler ödeme protokolü olan BIP70’yi de kaldırdıklarını” belirtti.

Blockchair’in geliştiricilerinden Nikita Zhavoronkov da Bons’un bu yorumunu destekler nitelikte bir paylaşımda bulundu. Bitcoin’de aslında “beş yıldır doğru düzgün bir gelişim olmadığını” söyleyen Zhavoronkov, BTC geliştiricilerinin milleti adeta “kandırdıklarını” iddia etti.

Tartışmaya Yol Açtı

Hem Bons hem Zhavoronkov tarafından yapılan bu yorumlar sosyal medyada elbette tartışmaya yol açtı. Bitcoin’i destekleyen bazı isimler, ağda “bu yönde bir ihtiyaç olmadığı” için büyük bir güncelleme yapılmadığını söylüyorlar. Bu isimlere göre eğer Bitcoin ağında çok büyük bir sorun olsaydı bu sorun şimdiye çözülmüş olurdu.

Bunun yanı sıra Bons’un BIP70 güncellemesiyle ilgili yaptığı yoruma yanıt veren bazı isimler de oldu. Bons BIP70 protokolünün BitPay tarafından kullanıldığını ve çok popüler olduğunu söylese de bazı isimler onun bu yorumuna katılmıyorlar.

Özellikle Reddit’teki bir kullanıcı, BIP70 protokolünün kaldırılmasının son derece doğru bir karar olduğunu söylüyor. Kendisi bu noktada BIP70’nin ciddi “güvenlik açıkları” olduğunu ve BIP70’nin kaldırılmasının Bitcoin’in lehine olduğunu belirtiyor.

BIP70 protokolünün güvenlik açıklarıyla ilgili yorum, Kaynak

Bunun haricinde başka bir kullanıcı da BIP70 protokolünün işlemlere “fazladan yük bindirdiğini” ve zaten çoğu Bitcoin kullanıcısının bu protokolden memnun olmadığını söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment