Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Hash Oranında Yeniden Rekora Koşuluyor

Bitcoin madencileri son zamanlarda normalden daha yoğun çalışmaya başladılar.

Blockfolio tarafından paylaşılan bilgilere Bitcoin’in hash oranı neredeyse tüm zamanların en yüksek seviyesine geldi. Bitcoin’in hash oranında halvingden sonra sert bir düşüş görülmüştü. Fakat Coin Metrics’in verilerinde de görülebileceği üzere hash oranı halving sonrasında hızlı bir şekilde toparlanmaya başladı.

Coin Metrics’in yanı sıra daha farklı kaynaklara baktığımızda da benzer bir tabloyla karşılaşıyoruz. BitInfoCharts’ın verilerine göre Bitcoin’in hash oranı 126EH/s’e kadar çıkmış durumda. Bu sayı 11 Mayıs tarihinde 137EH/s’e kadar çıkmıştı ki bu sayıyı tüm zamanların en yüksek seviyesi olarak kabul ediyoruz.

Bitcoin’in hash oranı, Kaynak

Fiyata Yansır mı?

Geçtiğimiz günlerde Bloomberg’ün Crypto Outlook adlı raporuyla ilgili bir yazı paylaştık. Bloomberg analistleri kripto paralarla ilgili hazırladıkları bu raporda Bitcoin fiyatının yeniden 20 bin dolara çıkabileceğini söylemişlerdi.

Uzmanlar bu raporda Bitcoin fiyatının yükselmesini sağlayabilecek gelişmelerin üstünde duruyorlar. Analistler özellikle makroekonomik gelişmelerin ve kurumsal yatırımcı sayısındaki artışın Bitcoin’in lehine olacağını düşünüyorlar. Uzmanlar bunun yanı sıra hash oranındaki artışın da fiyat üstünde olumlu bir etkisinin olabileceğini düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment