Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Açıkladı: Bitcoin Bu Yıl 20 Bin Dolar Olabilir

Bloomberg analistleri Bitcoin fiyatıyla ilgili yeni bir rapor yayınlayarak fiyatın 20 bin doları geçebileceğini açıkladılar.

Bloomberg’ün yayınladığı Crypto Outlook raporu sosyal medyada kısa sürede büyük ilgi gördü. Çünkü uzmanlar yayınladıkları bu raporda Bitcoin ile ilgili son derece bullish yorumlar yapıyorlar.

Kurumsal yatırımcıların artık daha fazla Bitcoin aldıklarını ve  Bitcoin’in eskisine kıyasla daha ‘olgun’ bir varlık olduğunu söyleyen analistler BTC fiyatının 20 bin doları geçebileceğini düşünüyorlar.

Bloomberg’ün bu yıl için yaptığı 20 bin dolar tahmini

Kurumsallar Geliyor

Geçtiğimiz haftalarda Grayscale’in ne kadar fazla Bitcoin almaya başladığından bahsettik. Grayscale’in yaptığı bu işlemler piyasadaki kurumsal yatırımcı sayısının (veya mevcut yatırımcıların daha fazla BTC almaya başladıklarının) göstergesiydi.

Bloomberg analistleri Grayscale’in işlemlerini incelediklerinde ortada epey bullish bir tablo olduğunu gördüler. Çünkü görünüşe göre hem kurumsal yatırımcılar Bitcoin’e daha fazla ilgi gösteriyor hem de Grayscale gibi kuruluşlar bu yatırımcıların taleplerini karşılayabiliyorlar. Bu da piyasadaki talebin arttığı anlamına geliyor.

Grayscale artık Bitcoin satarken eskisine kıyasla çok daha az ‘ek ücret’ istiyor, Bloomberg

USDT’nin Faydaları

Bloomberg analistleri Bitcoin’in kurumsal ilginin artmasıyla birlikte altına benzer bir şekilde hareket etmeye başladığını düşünüyorlar. Bitcoin ile altın arasındaki korelasyonun güçlenmesi Bitcoin piyasasının olgunlaştığı anlamına gelebilir.

Piyasanın iyiye doğru gittiğini gösteren şeylerden biri de son zamanlarda iyice artan Tether (USDT) kullanımı. Bloomberg analistlerine göre insanlar artık ellerindeki Bitcoin’i sattıklarında bile USD’ye geçmiyor, USDT gibi sabitkoinlerde bekliyorlar. Böylece yatırımcılar piyasanın bearish olduğu dönemlerde bile aslında ‘kripto para’ piyasasından çıkmamış oluyorlar.

Bloomberg uzmanları Bitcoin’deki aktif adres sayısının, hash oranının, toplam işlem sayısının, vadeli işlem sözleşmelerinin vs. de iyi durumda olduğunu düşünüyorlar. Uzmanlar Bitcoin fiyatının bunlar doğrultusunda “yükselişe geçmemesi için hiçbir sebep göremiyorlar.” Bitcoin’in önümüzdeki süreçte değer kazanmaya başlayacağını düşünen analistler fiyatın 20 bin, hatta 28 bin dolara kadar çıkabileceğini söylüyorlar.

Bitcoin bu yıl geçen yılki 14 bin dolar seviyesinin neredeyse ‘iki katına’ çıkabilir
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment