Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Türevlerinde Rekor Hacim

CryptoCompare kripto para dünyasında mayıs ayında yaşanan bazı gelişmeleri değerlendirdi. Mayıs ayı verilerine göre özellikle türev piyasasında ciddi bir büyüme söz konusu.

Dün kısa süreliğine 9 bin 500 doların altına inen Bitcoin fiyatı şu anda 9 bin 700 doların biraz üstünde seyrediyor. Bitcoin ve altkoin fiyatları artacak mı, düşecek mi sorusuna kesin bir yanıt vermek elbette mümkün değil. Fakat CryptoCompare’in derlediği veriler piyasada geçtiğimiz hafta büyük bir hareketlilik yaşandığını gösteriyor. Bunun etkilerini önümüzdeki günlerde de hissetmemiz mümkün olabilir.

Türev Piyasasına Bakış

Bitcoin geçtiğimiz haftalarda sert dalgalanmalar yaşadı ve BTC fiyatı adeta bir inip bir çıktı.. Görünüşe göre piyasadaki bu hareketlililik türev piyasasına da yansımış. Hatta türev piyasasının mayıs ayındaki toplam hacmi 602 milyar dolara kadar çıktı ki bu şu ana kadar görülmüş en büyük aylık hacim oldu.

Türev piyasasının aylık hacim değişimi, Kaynak

Piyasadaki bu hareketliliğin kurumsal bir tarafı olduğunu da belirtmek gerek. CryptoCompare verilerine göre CME Group’un toplam ticaret hacmi mayıs ayında 7.2 milyar dolara kadar çıktı ki bu bir önceki aya göre %59’luk bir artışa işaret ediyor.

12 Mart’ta yaşanan BitMEX olayından sonra türev piyasasının spot piyasasını nasıl etkileyebileceğini net bir şekilde gördük. Dolayısıyla türev piyasasında yaşanan bu büyümenin de spot piyasasını etkilemesi mümkün olabilir.

Binance Yine Önde

Türev piyasasını bir yana bırakıp spot piyasasına baktığımızda Binance’in diğer borsalara fark attığını görebiliyoruz. Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük borsası olan Binance görünüşe göre tahtını kimseye kaptırmamış.

Borsalar arasındaki hacim farkı

Ticaret hacmi nisan ayına göre %18 oranında büyüyen Binance geçen ay 57.2 milyar dolarlık bir hacim elde etti. Binance’in en yakın rakibi OKEx 52 milyar dolar; Binance ve OKEx’in ardından üçüncü sırada yer alan Coinbase ise 11 milyar dolar hacim sağladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment