Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Geliştiricisine Siber Saldırı: 3,5 Milyon Dolar Değerinde 200 BTC’si Çalındı

Bitcoin çekirdek geliştiricisi Luke Dashjr, PGP anahtarlarını kaybetmesi nedeniyle değeri 3,5 milyon dolara yakın 200 Bitcoin’ini (BTC) çaldırdığını duyurdu.

Luke Dashjr 1 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı gönderide, Bitcoin cüzdanına ait PGP anahtarının ele geçirildiğini ve 200 BTC’sinin çalındığını belirtti. Luke Bitcoinlerin aktarıldığı cüzdan adresine paylaşımında yer verirken kolluk kuvvetlerine ulaşma çabalarının sonuçsuz kaldığını ifade etti. Geliştiricinin yardımına Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) koştu.

Geliştirici FBI’a ulaşmaya çalıştığını ancak çabalarının sonuçsuz kaldığını iddia ederken tüm varlıklarının çalındığını gönülsüz bir şekilde kabul ettiğini ima eden bir paylaşım yaptı.

Binance CEO’su CZ ise Luke’un paylaşımını alıntılayarak ona yardımcı olmaya çalışacaklarını belirtti ve şu ifadelerde bulundu:

Bir çekirdek geliştiricisinin bile varlıklarını kaybetmesi oldukça üzücü bir durum. Varlıklarınızı kendi kendinize saklamanın da farklı riskleri vardır. Varlıkları izlemeye ve yardımcı olmaya çalışacağız.

Öte yandan CZ’nin paylaşımındaki varlıkları kendi kendine saklama riskleri düşüncesine katılmayan kullanıcılar CEO’yu eleştirdi. Bir kullanıcı 2022’de kendi kendine saklanılan 3,5 milyon dolarlık varlığın kaybına karşılık milyarlarca doların merkezi bir borsadan yok olduğunu öne sürerek Sam Bankman-Fried’a atıfta bulundu. Bunun üzerine CZ, her bireysel kaybın rapor edilmediğini ayrıca her borsanın FTX olmadığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!