Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Gold Ağında Hack Saldırısı: Borsalar Milyonlarca Dolar Zarar Etti

Kötü niyetli bir madenci, Bitcoin Gold ağına geçtiğimiz hafta bir saldırı düzenleyerek; borsaları çok ciddi zarara uğrattı.

Bitcoin Gold yöneticisi Edward Iskra, olay ile ilgili olarak kullanıcıları ilk olarak 18 Mayıs tarihinde bilgilendirirken, bir kötü niyetli madencinin ağa saldırı düzenleyerek; kripto para borsalarından Bitcoin Gold çalmaya çalıştığını belirtti.

Madencinin, böylesi bir atağı gerçekleştirebilmesi için ağdaki toplam işlemci gücünün en az yüzde 51’ine sahip olması gerekiyor. Bitcoin Gold küçük bir ağa sahip olsa da, bu işlem yine de çok ciddi bir maliyet gerektiriyor. Ancak bu noktada ağ üzerinde çift harcama süreçlerini işlemeyi başaran madenci, ağdaki işlemci gücünün yüzde 51’ini ele geçirmeyi başardı.

Ağdaki kontrolü ele geçiren madenci, daha sonra kripto para borsalarına Bitcoin Gold yatırmaya başlarken, aynı zamanda kendi kontrolündeki cüzdanlara da, o yatırdığı BTG’leri çekmeye çalıştı. Normal şartlarda, Blockchain böylesi bir işlemi sadece yapılan ilk gönderimi onaylayarak ele alırdı ancak ağ kontrolü madencide olduğundan; gönderimlerin hepsi onaylanmış oldu.

Sonuç olarak madenci, borsalara BTG yatırırken, aynı zamanda onları geri çekti ve buna bir süre daha devam etti.

Olayda kullanılan Bitcoin Gold adresi, 16 Mayıs tarihinden itibaren tam 388 bin 200 adet BTG’yi cüzdanında bulurken, bunun çift harcama süreçleri ile yapıldığı göz önüne alındığında; hackerın yaptığı vurgunun toplam miktarının 18.6 milyon dolara kadar çıktığı görülüyor.

Son gönderim işleminin 18 Mayıs’ta gerçekleştiği belirtilirken, böylesi bir olayın; Blockhain kontrolü ele alındığı sürece, tekrarlaması da hayli muhtemel.

Bitcoin Gold geliştiricileri, borsalara bir işlemi onaylamadan önce kullandıkları onam mekanizmalarını arttırmaları çağrısında bulunurken; Blockchain verilerine göre saldırgan, 22 blok kırarak bu işlemleri yapmayı başardı. Geliştiriciler, bu onam mekanizmasında en az 50 blok olması gerektiğini belirtiyor.

Şu anda kripto para piyasasında hacmen 26. en büyük koin olan Bitcoin Gold, toplam işlem hacminde ise 827 milyon dolar rakamını yakalamış durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment