Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfury Destekli Bitcoin Madencilik Şirketi Üç Ayda 800 BTC Çıkardı

Bitfury firması destekli madencilik oluşumu Hut 8 Mining Group, faaliyet raporunu yayınladı. Raporda, 2018’in ilk çeyreğinde toplam 800 Bitcoin’in madencilik faaliyeti sonucu kazıldığı belirtildi.

2018’in ilk çeyreğinin finansal raporlarının yayınlandığı metinde, şirket madencilik ekipmanlarına yatırım yapmaya devam etmek için yaklaşık 70 milyon Kanada Doları (CAD) kaynak ayırdığını belirtirken; toplam kar olarak da 2018’in ilk çeyreğindeki rakamın 11 milyon CAD olduğu kaydedildi. Şirket, ayrıca Kanada’da işlem görecek başka bir merkezin açılması yönünde de planlar yapıldığını doğruladı.

Şirket CEO’su Andrew Kiguel, yaptığı açıklamada şirketin şimdiye kadar yaptığı işlerden dolayı memnun olduğunu belirtirken; kısa vadeli bir şirket olmalarına rağmen iyi sonuçlar aldıklarını belirtti. Bilindiği üzere, Bitfury destekli bu kurum, Aralık 2017’nin son dönemlerinde faaliyetlerine başlamıştı.

Tam rakam olarak 828 Bitcoin sayısı da raporlarda yer alırken, Aralık ayından beri şirketin madencilik ile çıkardığı toplam Bitcoin sayısı ise 1.300 oldu. Tüm bu olumlu gelişmelere ek olarak şirketin büyümeye devam etmesi gerektiğini de belirten Kiguel, Kanada’nın City of Medicine Hat bölgesinde yeni bir veri merkezi açmak için fizibilite çalışmaları yaptıklarını ve bu tesisin; şirketin şimdiki madencilik kapasitesini üç katına çıkaracağını belirtti.

Eylül ayında konu ile ilgili yeni gelişmelerin yaşanacağını belirten Kiguel, sözlerini şöyle sürdürdü:

”City of Medicine Hat şehrinde 40 yeni BlockBoxes yer alacak. Tesisin açılmasının ardından elimizdeki toplam sayı 57 olacak. Yani bir anda yüzde 335’lik bir artış yakalayacağız, madencilik kapasitesi konusunda. Bitcoin madenciliği konusunda en bilinen şirketlerden biri olma yolunda çalışmaya devam ederken; bu hamle ile günlük çıkarabileceğimiz Bitcoin miktarının da hatrı sayılır şekilde artmasını bekliyoruz. Bu açacağımız yeni tesisisin endüstriyel anlamda kripto para madencilik sektörüne yeni bir örnek olmasını umuyoruz.”

Şu aşamada, ortalama olarak şirket bir Bitcoin için yaklaşık 2 bin 615 dolar para ödüyor. Ancak Bitcoin fiyatlarında yaşanan düşüş; şirketin kar marjlarını ise 4 milyon dolarlık bir rakam ile vurmuş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 Comments

  • Fuat
    Posted 25 Mayıs 2018 - 12:33 12:33

    Bitcoinin merkez dernek gibi yada sorumlu kimse yokmu … Kime şikayet edeceğimki…

  • Fuat
    Posted 25 Mayıs 2018 - 12:31 12:31

    Güzel yazıyorsunuz ama bitcoin adı altında çok sahtekarlık yapıyorlar. Örneğin kriptıkatilim.com bunlar düzgün çalışanların ismini karalıyorlar.

Leave a comment