Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Hackerları 4 Milyon Doları Böyle Aktardılar

Birleşik Krallık merkezli kripto para borsası EXMO, hafta başında bir hack saldırısına uğradı. Bilgisayar korsanları EXMO’dan 10 milyon doların üzerinde Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), XRP ve başka kripto para birimleri çaldı. Hackerların çaldıkları fonların bir kısmını nasıl akladıklarını yeni bulgular ortaya koydu.

İngiliz kripto para borsası EXMO, 21 Aralık günü dolandırıcılık şoku ile sarsıldı. EXMO, bazı çevrim içi cüzdanlar şüpheli kripto para çekme işlemleri tespit etti. Çalınan kripto para birimleri arasında Bitcoin (BTC), XRP, Ethereum (ETH), Tether (USDT) ve Zcash (ZEC) gibi varlıklar olduğu açıklandı. Hackerlar tarafından ele geçirilen fonların değeri kesin olarak açıklanmasa da, çalınan tutarın borsanın toplam varlıklarının %5’ine denk gelen 10.5 milyon doları aştığı öne sürülüyor. Cointelegraph’ın bugün bildirdiğine göre bilgisayar korsanları başka bir kripto para borsası aracılığı ile paranın bir kısmını başarılı bir şekilde aklamayı başardılar.

Kullanıcılarına 21 Aralık günü bilgisayar korsanlarının hedefinde olduğunu açıklayan EXMO aynı gün tüm para çekme işlemlerini durdurduğunu duyurdu. Borsa 23 Aralık tarihinde yayınladığı bildiride bazı belli başlı kripto para birimleri için para çekme işlemlerini 25-26 Aralık arasında aktifleştirebileceklerini açıkladı.

Çaldıkları kripto paraları bu borsa ile aklamışlar

EXMO yöneticileri tarafından yapılan yeni açıklamaya göre borsayı hedef alan hackerlar, ellerindeki 4 milyon doları bulan kripto parayı Poloniex borsası aracılığı ile aklamayı başardılar. Aklanan kripto para fonları, bilgisayar korsanları tarafından nakde çevrilerek kurtarılması imkansız hale geldi.

EXMO, hackerların saldırıyı gerçekleştirdikleri gün fonları Poloniex borsasındaki 2 adrese taşıdıklarını açıkladı. Durum üzerine açıklama yapan Poloniex sözcüsü EXMO ekibi ile bağlantı kurduklarında, tespit edilen hesaplardaki paranın çoktan çekilmiş olduğunu belirtti. EXMO’nun araştırmalarına göre, bilgisayar korsanları Poloniex borsasından yaklaşık 1 milyon dolar değerinde XRP ve 2.8 milyon dolar değerinde ZEC çektiler.

Poloniex güvenlik politikalarında bir açıklık mı var?

EXMO yöneticileri, yaklaşık 4 milyon dolarlık aklanan paranın arkasında Poloniex borsasının güvenlik politikalarında bir açıklık olduğunu iddia ettiler. EXMO’ya göre Poloniex, AML (Anti Money Laundring) ve KYC (Know Your Customer) ilkelerinde gerekli özeni göstermemiş olabilir. EXMO, merkezi ABD’den Seyşeller’e taşınan Poloniex ile ilgili de Seyşeller Merkez Bankası’na bir rapor sundu.

Poloniex ise bu suçlamaları reddederek, her şeyin kitabına uygun yapıldığını dile getirdi. Poloniex platformlarının, olası kara para aklama ve mali suçları izleme, tespit etme ve raporlama konusunda katı prosedürlere bağlı kaldığını söyledi. Açılan hesapları tanımlama ve doğrulama gibi işlemler için sektör lideri yazılımlardan yararlandıklarını söyleyen Poloniex, söz konusu olan hesapların da standartlara uygun şekilde 4 haftadan daha uzun süre önce oluşturulduğunu açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!