Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin Bugün Rekor Kırdı: Celsius Network (CEL) Nedir?

Bugün kendi rekorunu tazeleyen Celsius Network (CEL), Bitcoin rekoru yanı sıra altcoinler için de oyunun hala sürdüğünü gözler önüne serdi. Son 24 saatte fiyatını yaklaşık %20 arttıran CEL coin, son bir haftada ise %40’ı aşan yükselişi ile dik bir ivme göstererek fiyatını artırmaya devam ediyor. 

Bu gün rekor kıran tek kripto para Bitcoin değildi; Celsius Network fiyatını 3,87 dolara çıkararak tüm zamanların en yüksek değerini gördü. Son 7 günde başarılı bir ivme yakalayan Celsius Network, bir haftada fiyatını %40’ın üzerinde yükseltmeyi başardı. CEL için rekoru getiren son hamle ise son 24 saat içinde yaklaşık %20 oranındaki yükseliş oldu.

Celsius-Network-CEL

Celsius Network 1.4 milyar doları aşan piyasa değeri ile en değerli kripto paralar arasında 21. sırada yer alamyı başardı. CEL coin için günlük ticaret hacmi ise 9.2 milyon doları gösteriyor. Yaklaiık 2 sene önce piyasaya sürüldüğünde CEL fiyatı 0,020 dolar bandındaydı.

Celsius-network-CEL
CEL için 7 günlük fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

Celsius Network (CEL) nedir?

Celsius kendini kripto para kullanıcıları için “hepsi bir arada” bankacılık ve finans hizmetleri sunan bir platform olarak tanımlıyor. Haziran 2018’de piyasaya sürülen Celsius Network, kredi gibi hizmetlerin yanı sıra kripto para mevduatları için ödüller de sunuyor. Celsius kullanıcılarına, kripto para varlıklarından düzenli olarak getiri ve faiz kazanma imkanı sunuyor.

Celsius 2017 yılında Alex Mashinsky ve Daniel Leon ortaklığında yaratılmıştır. Celsius, çeşitli alanlarda deneyime sahip büyük bir çekirdek ekibe sahip olduğunu belirtmektedir. Celsius’un yaratıcıları projeyi geleneksel finans kuruluşlarının artık sunmadığı türden finansal hizmetler sunmak istediğini söylerken; bu yolla bankaları kendi oyunlarında geride bırakmayı dilediklerini belirtiyorlar. Celsius bu hizmetleri tasarruf ve mevduatlarda çok daha yüksek getiriler, çok daha kolay ve adil kredi sistemi, her kullanıcı için algoritmik ödül sistemi olarak tanımlıyor.

Celsius Network’ün kendi kripto parası olan CEL, platform kullanıcılarına getirileri arttırmak da dahil olmak üzere çeşitli faydalar sunar. CEL coinin dolaşımdaki arzı 383.3 milyondur. CoinMarketCap verilerine göre CEL coin şu an Uniswap, Liquid, Bilaxy, Sistemkoin, Hoo, HitBTC, 1inch Exchange gibi birçok platformda listelenmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!