Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Açıkladı: İşte Kripto Para Sektörünün 2020 Yılındaki “Enleri”!

Kripto para sektörü için birçok şeyin değiştiği 2020 yılında sona 1 hafta gibi bir süre kaldı. Binance kripto para borsası ise sona yaklaşırken bütün dünyanın hafızasından kolay kolay silinmeyecek 2020 yılı hakkında önemli bir rapor hazırladı. Binance bu raporuyla kripto para sektörünün enlerini açıkladı.

Binance’in “Crypto Trends 2020” isimli raporu, kripto para sektörüne birçok açıdan ayna tuttu.

Binance’in 2020 yılı hakkında derlediği rapordan öne çıkanlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Kripto para piyasasının toplam değeri 2020 yılında 3,3 kat arttı ve kripto para sektörü inanılmaz bir büyüme elde etti. Kripto para piyasasının toplam değeri 193 milyar dolardan, basın saati itibarıyla 658 milyar dolara çıktı.
  • Sadece Binance üzerindeki kurumsal yatırımcıların sayısı 2019 yılının sonuna kıyasla %46 arttı. Kurumsal yatırımcılar tarihi bir hızla kripto para sektörüne akın ediyor.
  • Binance üzerindeki toplam ticari hacim 3 trilyon dolara ulaştı ve tarihi bir rekor kırdı.
  • Bitcoin’e olan ilgi dördüncü çeyrekteki fiyat rallisi ile yükselişe geçti. Bitcoin tahmin edilebileceği gibi Binance üzerinde en çok izlenilen ve takip edilen kripto para oldu. Hem spot hem de vadeli işlem platformunda en yüksek hacim ise BTC/USDT ile ETH/USDT işlem çiftlerinin oldu.
  • Bitcoin fiyatı Kasım ile Aralık 2020 tarihlerinde üst üste birçok tüm zamanların rekorunu kırması ile gündem oldu. Bitcoin bunu yaparak birçok altın yatırımcısını kendine çekmeyi başardı.

Kripto para piyasası Mart 2020 tarihinde koronavirüs kaynaklı genel düşüşten çok sert darbe aldı. Buna rağmen piyasaların düşüşü en çok Bitcoin’e yaradı ve lider kripto para birimi önde gelen varlıklar arasında en hızlı ve en çok yükselen varlık oldu.

Bitcoin hakimiyeti koşulsuz şartsız sürüyor 

Kripto para piyasasındaki pastadan en büyük dilimi alan 22 Aralık tarihi itibarıyla %66 ile Bitcoin olurken ikinci sırada %11 ile Ethereum, üçüncü sırada %3 ile Tether ve yine aynı oranla XRP bulunuyor. Basın saati itibarıyla XRP’nin toplam piyasa hakimiyeti ise biraz daha gerilemiş durumda. Diğer kripto para birimlerinin toplamı ise kalan %18’lik boşluğu dolduruyor.

Hangi bölgelerin kripto paraya ilgisi rekor kırdı? 

Binance raporuna göre Asya piyasaları kripto para sektörüne damga vurmaya devam ediyor. En yüksek ticari hacme sahip Asya bölgesini ise Avrupa takip ediyor.

Binance üzerinde en çok alınıp satılan kripto para birimleri 

Binance kripto para borsasında en çok alınıp satılan kripto para birimleri ise sektörün çoğunlukla hangi varlıklara ilgi gösterdiğini ortaya koyuyor.

Binance’in yayınladığı spot alım satım listesi ise şu şekilde sıralanmakta:

  1. BTC/USDT
  2. ETH/USDT
  3. LINK/USDT

Binance’in  piyasaya sürdüğü kaldıraçlı tokenlerde ise birinciliğin LINKDOWN’ın elinde olduğu görülmekte:

  1. LINKDOWN/USDT
  2. XRPUP/USDT
  3. XRPDOWN/USDT
  4. LINKUP/USDT
  5. BTCDOWN/USDT

USDT bazında ticari hacme bakılarak spot platformda en çok alınıp satılan kripto paralar şu şekilde sıralanıyor:

  1. BTC/USDT
  2. ETH/USDT
  3. ETH/BTC
  4. XRP/USDT
  5. BTC/USDT

Yatırımcıların sayısına bakarak yapılan araştırmada “en popüler kripto paraların” listesi ise şöyle sıralanıyor:

  1. BTC
  2. BNB
  3. ETH
  4. USDT
  5. TRX

Yatırımcıların “en uzun süre HODL ettiği” kripto paraların başında da tahmin edilebileceği gibi BTC yer alıyor:

  1. BTC
  2. BNB
  3. ETH
  4. TRX
  5. XRP

2020 yılı sadece kripto para sektörü için değil, aynı zamanda Binance için de inanılmaz bir dönem oldu. Üst üste ticari hacim rekoru kıran Binance, ülkemize özel hamleleri ile de adından söz ettirdi. Binance bu dönemde Türk lirası işlemlerini başlatıp işlem çiftlerini bile arttırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!