Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Henüz Dibi Görmedi, 5000 Dolara Dikkat!

Her yeni günde insanların bitcoin fiyatının ya da kripto para birimlerinin fiyatının düşeceğini veya yükseleceğini söylediklerini görüyoruz. Bugün CNBC Afrika’nın Crpyto Trader programının sunucusu Ran Neu-Ner CNBC’de bitcoin hakkında konuşurken şunları söyledi:

” Aşağı inmeye devam ediyoruz ve yeni alt dirençleri test ediyoruz. Bir sonraki nokta 6.250 dolar. Eğer bunun da altında kalırsa, 5.900 doları test edecek. “

Madencilerin bakması gereken önemli bir seviyenin 5.000 dolar olacağını söyleyen Neu-Ner, bu fiyata düştüğünde kripto paranız için hala kâr sahibi olup olmadığınızı sorgulamaya başlayabileceğinizi söyledi. Eğer yükselme eğilimi görülmez ise o zaman madencilikte çok farklı bir oyun görebileceğimizi iddia ediyor.

Fundstrat Global Advisors’ın kurucularından Tom Lee tarafından dile getirilen düşüncelere göre bitcoin bu yıl içerisinde 25.000 doları görecek. Kendisi aynı zamanda Mart ayında bitcoinin 8.000 dolar civarında işlem görmeye devam edip etmeyeceğini sorgulamıştı.

Bitcoin için yılın ilk altı ayı oldukça zorlu geçti. Aralık ayı ortasında bitcoinin 20.000 dolar civarında işlem gördüğü hesaba katılırsa fiyatındaki bu düşüş, fiyatların yükseldiği sırada piyasaya girenler için fazlasıyla moral bozucu olmuştur. Şu anda (13.6.2018-16:10) 6.508,86 dolar seviyesinde işlem gören Bitcoin geçtiğimiz 24 saat içerisinde %4.55 değer kaybına uğradı.

Neu-Ner’e göre kripto para endüstrisi henüz emekleme aşamasında ve bu tarz şeyler beklendiği gibi duruyor. Pazar hacminin ocak ayının başında 830 milyar dolardan önemli bir düşüş ile 275 milyar dolar seviyesine düşmesine rağmen pazarın nereye gittiği konusunda iyimser bir yaklaşıma sahip olan Neu-Ner, bir gün pazarın 20 trilyon dolara ulaşabileceğini söylüyor.

Bitcoin Almak İçin İyi Bir Zaman

Eğer tüccarlar üç ila beş yıl gibi uzun vadeli değerler ile ilgileniyorlarsa fiyatların bu kadar düşük seviyelerde olmasıyla birlikte piyasaya girme zamanı olabileceğini söyleyen Neu-Ner şunları söyledi:

” 20, 30, 40 ya da 50’ye gidebilir. O zaman kimse 5 veya 6’da alıp almadığınızı umursamaz. “

Pantera Capital Management’ın kurucusu, şimdi bitcoin satın almak için iyi bir zaman olduğunu düşünen bir başka kişi. Ancak yine kendisi ayın başında bitcoin için 7.650 dolar değerinin dip olduğunu da söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment