Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sadece Kripto Parayla Ödeme Kabul Eden Alışveriş Merkezi

Slovenya merkezli büyük bir alışveriş merkezi, kripto para cinsinden ödeme pilotunu genişletiyor.

Yerel televizyon kanalı 24 Ur’un geçen pazartesi günü bildirdiği üzere, Slovenya’nın başkenti Lubyana’da bulunan ve online kaynaklara göre 500’den fazla mağazaya ev sahipliği yapan BTC City, 150 kişilik bir grubun giyimden elektronik ve restoranlara kadar 24 farklı işletmede kripto parayla ödeme yapmasına izin verecek.

Görünürdeki isim benzerliğine rağmen, 1950’de kurulan ve Avrupa’nın en büyüklerinden olan Blagovno Transportni Center ile Bitcoin arasında herhangi bir ilişki bulunmuyor.

Alışveriş merkezi, Eligma girişimi ile birlikte bu yılın başlarında mobil uygulama aracılığıyla kripto para işlemlerini kolaylaştıran Elipay adlı bir ödeme sistemi geliştirdi.

500’den fazla mağazası bulunan BTC City, dünyada kripto para kabul eden ilk perakende satış merkezi olmayı hedefliyor.

Bu ayın başlarında, başbakan Miro Cerar ile devlet bakanı Tadej Slapnik’in merkezi ziyaret etmesi ve Cerar’ın Slapnik tarafından kripto parayla satın alınan bir fincan kahveyi içmesi, Slovenya’da yerel raporların önerdiği “Bitcoin Şehri” kurma hedefinin hükümet kanadında da desteklendiğini gösterdi.

Cerar ayrıca geçen yıl katıldığı bir konferansta  blockchain hakkında konuştu. Daha önce bildirildiği üzere başbakan, kamu hizmetlerinde blockchain’in kullanılmasına işaret etti – yönetiminin de o sıralarda bunu hedeflediği söyleniyordu.

Teknolojiye adanmış yeni bir düşünce takımının lansmanındaysa, “Biz zaten devlet yönetiminde teknolojinin ilk pilot testinin yapılması için gereken temelleri atıyoruz.” demişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment