Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Slovenya Başbakanı Ulusunu “Blockchain Dostu” Olarak Belirtti

Slovenya başbakanı, hafta başında yeni bir teknoloji odaklı ve hükümet destekli beyin takımından bahsederken  blockchainin yararlarına değindi.

Başbakan Miro Cerar Çarşamba günü gerçekleşen Digital Slovenia 2020 toplantısında blockchain ile ilgili kapsamlı bir konuşma yaptı. Konuşmasında hükümetin Slovenya’yı “Avrupa Birliği’nde en çok bilinen blockchain merkezi” olarak konumlandırmak istediğini özellikle belirtti. Ülkenin yenilikçi ​​topluluğunu lanse etti ve hükümetin blockchain idari uygulamaları üzerinde çalıştığını da açıkladı.

“Düzenleyici kurumlar ve bakanlar halihazırda blockchain üzerine çalışıyor ve devlet, bu teknolojinin tanıtılması ve düzenlenmesi adına Avrupa düzeyinde faaliyet gösteriyor. Aynı zamanda, teknolojinin devlet yönetimindeki pilot testi için temel oluşturmaktayız.”

Devam etmekte olan girişimlerde beyin takımı rol oynayacak.

Kısa zaman önce faaliyete geçen grup – 3 Ekim’de duyuruldu – blockchain geliştiricileri, endüstri hissedarları ve Slovenya hükümeti arasında bir irtibat noktası olarak hareket edecek ve aynı zamanda eğitim araçları yaratmak için farklı firmalarla işbirliği içinde olacak. Ülkenin Kamu Yönetimi Bakanlığı, teknolojinin etrafında yeni düzenlemeler geliştirilmesinde rol oynayacak bu girişimi destekliyor.

Başbakana göre Slovenya, teknolojiye ağırlığını geniş bir yoldan koymak istiyor.

Dolayısıyla Slovenya kendisini ‘blockchain dostu menzili’ haline getiriyor  ve bu amaçla, bilginin aktarılması ve yaygınlaştırılması, yasal düzenlemelerin kabul edilmesi ve tanıtımın yapılması alanında ulusal bir blockchain ekosisteminin direğini kuruyor.

Cerar’ın sözleri  Slovenya’nın Finansal İstikrar Kurulu‘nun yaptığı blockchain yenilikleri ‘ülkenin kalkınması açısından hoş karşılanıyor’ açıklamasıyla örtüşüyor.

Kurul aynı zamanda vatandaşları ülkede düzenlenmemiş olan kripto para yatırımlarına  karşı uyardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment