Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ile İlk Borç Ödemesi İsveç’de Gerçekleşecek

İsveç yetkilileri, İsveç Ticaret Bakanlığıyla beraber Bitcoin‘le borç ödemesi kabul edecek. Bu atılım ile birlikte ilk defa hukuksal olarak bir ülke, devlete ait borcun ödenmesi için Bitcoin’i bir ödeme şekli olarak kabul etmiş olacak.

İsveç Ticaret Bakanlığının Kullandığı Yeni Varlık

İsveç Ticaret Bakanlığı Operasyon Geliştirme Sorumlusu Johannes Paulson Bitcoin’in yeni bir mülk olduğunu ve mevcut organizasyonlarında çıkan problemlerle başa çıkmaları için çözümler getirdiğinden bahsetti. Ayrıca vatandaşlarına ödemeler için alternatif yollar sunduğunu şu sözleri ile belirtti:

“Bir mülke yalnızca evinizin önündeki yolda ya da oturma odanızda sahip olmazsınız. İnternette de bir varlığa sahip olabilirsiniz. Ayrıca bugüne kadar bankacılık sistemiyle uğraşmaya alışmışız. Bitcoin ise başka tür bir varlık ve daha önce sahip olmadığımız özel bir yol.”

Bu kapsamda, İsveç Ticaret Bakanlığı Bitcoin’i vatandaşlarının borcunu ödemesi için bir araç olarak kabul edecek gibi görünüyor.

Bitcoin Açık Arttırmayla Vatandaşlara Satılacak

Bakanlığın borç için aldıkları Bitcoin’ler devletin bünyesinde kalmayacak. Ajans, 0.6 Bitcoin’in 23,000 İsveç kronuna ya da $2850 değerinde olduğunu iddia ediyor. Ancak Bitcoin’leri açık arttırmaya koyacaklar ve en yüksek teklifte bulunan kişiye satacaklar. Business Insider’ın bir makalesinde bu konu ile ilgili şu cümlelere yer verildi:

“12 Ekim’de gerçekleşecek ve en yüksek teklif sahibine dijital para birimi satılacak olan açık arttırma, halka pazarlık etmesi için yeni bir fırsat yarattı.”

Bu açık arttırmanın yeri bakanlığın seçtiği bir yer olacak. Çünkü Bitcoin’i kabul eden başka bir devlet onaylı altyapı bulunmuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment