Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’da Bir İlçenin Web Sitesi Kripto Para Madenciliği İçin Hack’lendi

İlçe idaresi IT görevlisi Vyacheslav Kovalenko, mayıs ayının sonundan bu yana web sitesinin herhangi bir sayfasını açan kullanıcıların, bilgisayarlarında gizli bir yazılım çalıştıran başka bir kötü amaçlı web sitesine yönlendirildiğini bildirdi.

Yerel haber ajansı Gubernia.com‘un haberine göre, kötü amaçlı yazılım geçen perşembe günü silinmeden önce 10 gündür faaliyet gösteriyordu. Web sitelerindeki güvenlik açığını kapatmaya ek olarak, yetkililer kullanıcıların gelecekte benzer risklerden kaçınmak için açılabilir pencereleri engellemelerini öneren bir rapor yayınladı.

Web sitesi, ilçe idaresi çalışmaları ve resmi etkinlikler hakkında bilgi veriyor ve günde yaklaşık 600 ziyaretçi çekiyor.

Olay, son aylarda birçok kez haberlerde yer alan ve “cryptojacking” olarak bilinen gizli madencilik faaliyetlerinin daha belirgin – ve yerel – oluşumlarından birisini temsil ediyor.

Şubat ayında, Deneysel Fizik Çalışmaları İçin Bilimsel Araştırma Enstitüsü’nde (Rusya’daki ana nükleer araştırma kuruluşu) birçok çalışan, kurumun süper bilgisayarı üzerinde madencilik yaptıkları gerekçesiyle, iş yerinde tutuklandı. Benzer şekilde, geçtiğimiz eylül ayında da hükümet binasına madencilik donanımı kurdukları için Kırım hükümetinin iki bilgi işlem yöneticisi işten atıldı.

Geçtiğimiz aralık ayında yaşanan bir başka olayda ise, Rusya’nın en büyük petrol taşıma şirketlerinden Transneft’in bazı çalışanları iş yerinde madencilik yaparken yakalandı ve Moskova Vnukovo havalimanındaki operatör de havalimanına madencilik çiftliği kurma suçlamasıyla tutuklandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment