Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Herkes Tarafından Kullanılmaya Başlarsa, Fiyatı Nereye Gider?

Bu başlıktaki soru, aslında kripto para sektörü ile ucundan kıyısından ilgilenmiş kişiler için gerçekten de çok önemli bir mesele olarak dikkatleri çekiyor. Hemen hemen herkes, Bitcoin ile ilgili olarak geleceğin para birimi ya da dijital altın yorumlarını yaparken, böyle bir senaryonun gerçekleşmesi durumunda ise, lider kripto para biriminde fiyatın nereye gideceğini tahmin etmeye çalışıyor.

Böylesi bir soru, Bitcoin’in kurulum ve yapım sürecinde en aktif olarak yer alan merhum kripto para geliştiricisi Hal Finney için de önemli bir nokta olmuş. Geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan ve Bitcoin kurucusu Satoshi Nakomoto’nun ilk olarak Bitcoin transferi yaptığı isim, konuyla ilgili bundan yaklaşık 10 sene önce bir mail atarak bir tahminde bulunmuş.

Şu sıralar Twitter ve Reddit gibi platformlarda yer alan bu metne göre ise Finney, Bitcoin’in herkes tarafından kabul görmesi durumunda, lider kripto para biriminin fiyatının 10 milyon dolar olacağı çıkarımını yapmış.

Elbette Finney, bu senaryoda, Bitcoin’in dünyadaki hakim kripto para birimi olacağını ve neredeyse tüm varlığın buraya aktarılacağını hesaplamış.

Daha önce yapılan bazı tahminler, Bitcoin fiyatını 1 milyon dolara kadar çıkarsa da, Finney’nin bu ‘fantastik’ tahmini diğerlerinden bir miktar daha dikkat çekici.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment