Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin 1 Yıl Aradan Sonra Bir İlk: Bu Gösterge Yükseliş Sinyali Verdi!

Bitcoin (BTC) için hareketli ortalamaları baz alan Guppy göstergesi 12 aylık aranın ardından olumlu sinyal verdi.

Kurumsal düzeyde kripto araştırması hizmeti sağlayan Delphi Digital paylaştığı gönderisinde, Guppy teknik göstergesinin Bitcoin için uzun bir aradan sonra olumlu sinyal yandığını paylaştı. Hareketli fiyat ortalaması olarak bilinen Guppy, 12 aylık uzun bir aradan sonra ilk kez alım yönlü sinyal verdi.

Grafikte görüleceği üzere mavi renkteki kısa vadeli hareketli ortalamalar, uzun süre sonra uzun vadeli hareketli ortalamaların üstüne çıktı. Söz konusu kırmızı çizgilerin daha önce Bitcoin için direnç olarak çalıştığına işaret eden analistler, fiyatın nihayet yükseliş yönüne dönmüş olabileceğini öne sürdü.

Öte yandan bazı kullanıcılar söz konusu göstergenin nisan ayının başında da yukarı yönlü sinyal verdiğini fakat ardından büyük bir düşüş dalgasının yaşandığını hatırlatarak paylaşıma tepki gösterdi.

Genel piyasa kanısına göre kısa vadeli hareketli ortalamalar uzun vadeli hareketli ortalamaların üzerine çıktığında bu bir yükseliş sinyali olarak kabul edilir. Aksine daha kısa vadeli hareketli ortalamalar daha uzun vadeli hareketli ortalamaların altından geçtiğinde, bu bir düşüş sinyali olarak kabul edilir.

CoinGecko verilerine göre son 7 gün içerisinde %13 yükseliş performansı sergileyen BTC, haberin kaleme alındığı esnada 24.695 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!