Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dikkat: Popüler Yapay Zeka ChatGPT’ye Ait Yüzlerce Sahte Token Piyasada!

Yapay zeka (AI) teknolojisi bağlantılı tokenlar hızla değer kazanırken popüler AI projesi ChatGPT isimli dolandırıcılık tokenları dikkat çekti.

PeckShield 20 Şubat tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, son zamanların popüler yapay zeka projesi ChatGPT ile ilgili gibi gözükmesi için çalışılmış düzinelerce sahte token tespit ettiğini bildirdi. BingChatGPT ile bağlantılı gözüken 15 token’ın 9’unun kesin olarak yatırımcıları dolandırmaya yönelik olduğunu öne süren şirket, bu tokenların kullandıkları yöntemlere de değindi.

Şirket şu ana kadar tespit ettiği tokenlardan ikisinin %100 ve %100’e yakın satış komisyonu barındırdığını, biri kesin olmamakla beraber diğer üçünün çoktan piyasaya sürüldüğü fiyattan %100 aşağıya düşerek rugpull olduğunu kanıtladığını belirtti.

PeckShield ayrıca 15 token’ın üçünün de Honeypot adı verilen ve yatırımcıları ekstra kazanç için manipüle etmeyi amaçlayan bir dolandırıcılık amacıyla oluşturulduğunu belirtti.

Son zamanlarda yapay zeka teknolojisi ve yapay zeka ile ilgili tokenların popülerliği oldukça arttı. Alınan verilere göre kripto para ekosisteminde toplamda 300’ü aşkın ChatGPT ile ilgili gözüken token bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!