Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microsoft Bu Altcoin ile Ortaklık Kurdu, Fiyat Uçuşa Geçti!

Teknoloji devi Microsoft merkeziyetsiz web3 altyapı sağlayıcısı Ankr Network ile ortaklık kurdu, ANKR sert yükseliş yaşadı.

Microsoft, Azure bulut pazarında kurumsal müşterilerine node barındırma hizmeti sağlamak adına Ankr ile ortaklık kurdu. Kurulan ortaklık kapsamında Microsoft Ankr’nin hizmetlerinden faydalanırken altyapı şirketinin de Microsoft bulut hizmetlerinden yararlanacağı belirtildi. Ortaklık haberinin ardından Ankr’nin yerel token’ı %50’nin üzerinde kazanç sağladı.

Ankr’a göre ortaklık kapsamında kurulan node dağıtım hizmeti, web3 projeleri için yüksek hızlı blockchain bağlantıları sunacak. Bu sayede projeler iletim hızları yerine ölçeklenebilirlik gibi diğer konulara daha fazla zaman harcayabilecek.

Şirket, teknolojisini Azure tabanlı yönlendirme çözümleri ile entegre edecek şekilde geliştirerek kullanıcıların uzaktan kontrol çağrısını en verimli node’lara yönlendirecek ve işlem süreçlerinin ölçeklendirilmesine yardımcı olacak. Ayrıca kullanıcılar, node’ların konumu, belleği ve bant genişliği gibi özellikleri kişisel tercihlerine göre ayarlayabilecekler.

Ankr CEO’su Chandler Song konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Ortaklık, Ankr için tarif edilemez bir kilometre taşı olmakla beraber ağın web sistemlerinin her alanında önemli oyuncularla entegre olma konusunda ne kadar ilerlediğinin de bir ölçütü. Nihayetinde web3 projelerinden gelen blockchain tabanlı uygulamalar ve bu alana giren işletmeler için son derece üretken bir çağ geliyor.

Microsoft Yapay Zeka ve Gelişen Teknolojiler Başkanı Rashmi Misra konu hakkında yaptığı açıklamada, Ankr ile kurulan ortaklığın geliştiricilerin ve kuruluşların web3’ün gerçek dünyadaki iş zorluklarını nasıl çözdüğünü keşfetmelerini ve blockchain verilerine güvenli ve güvenilir bir şekilde ulaşmalarını sağlayacağını dile getirdi. Misra, Ankr ile sağlam bir web3 altyapı katmanı oluşturulduğunu vurguladı.

Coingecko verilerine göre 0,03339 dolardan işlem gören ANKR ortaklık haberinin açıklanmasından hemen sonra %51 değer kazanarak 0,05047 dolar seviyesine kadar yükseldi. Yazım itibariyle ANKR, 0,04934 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!