Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Büyük Boğa Sinyali Yaklaşıyor Mu? Gerçekleşen Fiyat Yükselişte!

Verilere göre Bitcoin (BTC), uzun soluklu bir yükseliş öncesi dip fiyat olarak tanımlanabilecek bir seviyede konumlanıyor olabilir.

On-chain analiz firması Glassnode, yeni bir Bitcoin rallisinde yakın olduğumuzu öne süren dikkat çekici bir veri sundu. Grafik olarak görselleştirilmiş bur verilerde Bitcoin’in anlık fiyatına, Bitcoin’in ortalama alım maliyetine (gerçekleşen fiyatına-realized price) ve uzun vadeli yatırımcıların (LTH) gerçekleşen fiyatına yer verildi.

Özellikle gerçekleşen fiyat ve LTH gerçekleşen fiyat arasındaki kritik kesişime odaklanan grafik, önceki dönemlerde yaşanan benzer kesişmelerden sonra gözle görülür fiyat artışını da vurguladı. Uzun vadeli yatırımcılar, varlıklarını 155 gündür veya daha uzun süredir elinde tutan hesapları temsil ediyor.

Grafiğe bakıldığında, gerçekleşmiş fiyatı temsil eden mavi çizginin LTH gerçekleşmiş fiyatı gösteren yeşil çizginin üzerine çıktığı birçok durumda Bitcoin fiyatında bir ralli gözlemlendi. Yine de grafikte istisnalar olsa da analistler içinde bulunduğumuz konumun benzer bir dip bölgesi olduğu düşünülüyor.

Geçtiğimiz günlerde benzer bir veriyle gündeme gelen Glassnode, uzun vadeli yatırımcıların Bitcoin’deki düşüşleri satın aldığının altını çizmişti.

CoinGecko verilerine göre son bir hafta içerisinde %2,3 gerileyen Bitcoin, yazım esnasında 26.971 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!