Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ConFlux Çinli Dev Şirket ile Ortaklaşa Proje Tanıttı, Altcoin Fiyatı Yükseldi!

China Telecom ile kurduğu ortaklık kapsamında üzerinde çalıştıkları blockchain tabanlı SIM kartı tanıtan Conflux Network’ün yerel token’ı CFX %15’in üzerinde değer artışı yaşadı.

Conflux, Çin’in en büyük ikinci telekomünikasyon şirketi China Telecom ile ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar kapsamında 16 Mayıs tarihinde blockchain tabanlı SIM kartı BSIM’i tanıttı. Tanıtım sonrasında CFX, %15’in üzerinde yükseliş performansı gösterdi.

Dünyanın ilk blockchain tabanlı SIM kartı olarak lanse edilen kartın normal bir SIM kartlardan farklı olarak çok daha fazla depolama alanına ve çeşitli güvenlik entegrasyonlarına sahip olduğu belirtildi.

Kartın kendi özel ve genel anahtarlarını üretebildiği ayrıca özel anahtarların kart dışına çıkmasına müsade etmeden dijital imzaya da izin verebildiği bildirildi. Bunların yanı sıra çeşitli donanımsal güvenlik avantajları barındırdığı da lansman sırasında verilen ayrıntılar arasında yer aldı.

Conflux kurucu ortağı Wu Ming, bu yenilikten itibaren tüm mobil servis kullanıcılarının minimum teknik engelle Web3 ve metaverse ekosistemlerine erişebileceğini belirtti. Tanıtım sırasında ortaklığı simgeleyen bir hatıra NFT’sini Conflux BSIM hesabından China Telecom BSIM hesabına göndererek blockchain üzerindeki ilk işlemi gerçekleştiren Ming, blockchain teknolojisinin artık günlük yaşam için pratik bir altyapıya dönüştüğünü ifade etti.

China Telecom Group Araştırma Enstitüsü Dekan Yardımcısı Li Anmin konu hakkında yaptığı açıklamada, BSIM’in blockchain teknolojisi ve modern iletişim gelişmelerinin entegrasyonu ile yenilikçi ürünler geliştirme yolunda atılan ilk adımlardan biri olduğunu söyledi.

Taraflar aralarındaki ortaklığı geçtiğimiz şubat ayının sonunda duyurmuş ve BSIM projesinden bahsetmişti.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %16,9 değer kaybeden CFX son 24 saat içerisinde %8,9 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 0,309 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!