Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İle Fon Toplayan Pineapple Fund 55 Milyon Dolarlık Bağış Yaptı

Geçen yılın Aralık ayında bir Reddit kullanıcısı Bitcoin’lerinin çoğunu çeşitli hayır kurumlarına ve işlerine vermeye adamış ve bunun adına Pineapple Fund (Ananas Fonu) demişti.

Kimliği bilinmeyen hayırsever bir internet sitesi oluşturup kar amacı gütmeyen kurumlardan başvuruları toplamaya başladı. Hedef 5057 BTC yani BTC’nin 17,539 dolar ettiği zamanlardaki değeri ile 86 milyon dolar değerinde bağış yapmaktı. Bugün kendisi hakkında hiçbir bilgi paylaşmayan hayırsever ‘Pine’, toplamda 60 farklı hayır kurumuna 5104 BTC (55 milyon dolar) bağış yaptığını anons etti.

Bu gizli kurucu kripto topluluğuna teşekkür edip, bitcoin bünyesindeki güncel gelişmelerin finansal sistemlerdeki bitcoin alt yapısını geliştirmesine rağmen, kendisinin hala ”bitcoin’in küçük bir topluluk olduğu zamanları” özlediğini belirtti. Ancak Pine, bu yazısının sonuna gelecekte belki geri gelebileceklerini eklediği için belki bu son aktiviteleri olmaz.

Pineapple Fund 60 Hayır Kurumuna Bağış Yaptı

5 aylık süre ve 10.000’e yakın başvuru arasından Pine, küresel sağlık hizmetleri ve su projelerinden dini işler ve teknoloji konusunda kadınların desteklenmesi gibi hassas konulara odaklandı. Pine The Guardian’a verdiği demeçte hayır kurumlarını seçmek için belli başlı kurallar olmasına rağmen bunların çoğunlukla doğaçlama yapıldığını ifade etti.

5’er milyon dolarlık bağış alan 3 hayır kurumu da  Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies (Psikedelik Çalışmalar İçin Multidisipliner Dernek; MAPS)  dahilindeki kuruluşlar. Bunların ilki Marijuana’nın saykodelik yararları üzerine odaklanan eğitsel bir hayır kurumu, ikincisi ihtiyacı olan insanlara para gönderen elektronik para transfer teknolojisi, sonuncusu ise kronik kompleks hastalıkları hedef alan bir sağlık kuruluşu olan Open Medicine Foundation. (OMF)

Pine buna ek olarak 50.000 dolar değerinde bir bağışını iklim şartlarının kar ve kışa yapabileceği etkiler hakkında insanları eğitmeyi amaçlayan Snowlovers kurumuna oldu. Pencils of Promise isminde Gana, Guatemala ve Laos  içerisinde eğitsel kurumlar kurmayı amaçlayan bir hayır kurumuna da 1.25 milyon dolar bağışta bulundu. Evsiz aileleri bulup onlara uygun ev yapmayı amaçlayan New Story kurumuna da 2 milyon dolar bağışta bulundular.

Pine’ın açıklamasına göre 10 Mayıs tarihindeki son bağış, filmleri, kitapları ve yazılımları herhangi bir ücret talep edmeden arşivleyen e-kütüphane görevi gören Internet Archives kurumuna yapıldı. BTC işlemleri gösteriyor ki toplamda 2 milyon değerinde bitcoin bağışı da aşama aşama Aralık 2017 tarihinde ve bu yılın Şubat, Mart, Mayıs tarihlerinde yapılmış. Kripto paraların değerinin her an artabileceği konusunu göz önünde bulundurursak bu koinlere sahip olan herhangi birisi bir gecede aşırı zenginleşebilir. Bu sebeple Pine, insanlara böyle durumlarda kişinin kendi inandığı şeyi desteklemesi gerektiğini belirten son cümlesini aktararak konuyu noktaladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment