Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İşine Giriş Yapan Square, Üçüncü Çeyrekte Kâr Elde Etmeyi Başardı!

Twitter‘ın CEO’su Jack Dorsey‘in finansal hizmet sağlayıcısı Square, 2018 yılında bir çeyrekte ilk defa kâr elde ettiğini açıkladı ve üçüncü çeyreğin kendilerine 20 milyon dolar kazandırdığını açıkladı. CNBC kaynağının aktardığı habere göre, Bitcoin entegrasyonu bulunan ödeme hizmetleri firması Wall Street’in ortalama üçüncü çeyrek beklentilerinin de üzerine çıktı.

Square Sonunda Kazanmaya Başladı

Square özellikle geçtiğimiz çeyrekte 6 milyon dolar zarar açıkladıktan sonra, eleştiri oklarının hedefinde kalmıştı. Firma 2018 yılının üçüncü çeyreğinde açıkladığı finansal raporunda zarar etmediğini ve aksine kazanç elde ettiğini açıklayınca, yatırımcılarını bir nebze olsun rahatlatmayı başardı.

Wall Street analistlerinin tahminine göre hisse başına artışı 0.11 dolar olması beklenen üçüncü çeyrekte, dönem sonunda 0.13 dolara kadar yükselen hisseler beklentinin üstüne çıktı.

Square’in Cash App isimli uygulaması geçtiğimiz seneden beri Bitcoin alım ve satım entegrasyonu ile öne çıkmaya başlamıştı. Üçüncü çeyrek raporuna göre Bitcoin alım ve satım işi şirkete tamı tamına 43 milyon dolar kazandırmış ki bu oran ikinci çeyrekte 37 milyon dolar civarlarındaydı.

Böyle kazançlı rakamlara rağmen, özellikle ABD içerisinde yasal olarak kripto para alım ve satımı yapmanın gerektirdiği zorunluluklar ve ekstra masraflar, firmanın gelir tablosunu bir hayli aşağıya çekmekte. Yine de Bitcoin entegrasyonunun şirket için oldukça kazançlı ve faydalı olduğunu vurgulamakta bir sakınca yok. Twitter CEO’su Jack Dorsey de uzun bir süredir Bitcoin yanlısı olarak bilinmekte ve bu konuda çeşitli açıklamalarda bulunmaktaydı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment