Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Madencilik Devi Bitmain, 90.000 Adet S9 Antminer Cihazını Bitcoin Cash Hard Fork’u Öncesine Yetiştirme Telaşında

Blockchain haber kaynağı DeepChain‘in 8 Kasım tarihinde yayınladığı bir habere göre, dünyanın en büyük kripto para madencilik firması olarak bilinen Bitmain, gelecek hafta gerçekleşmesi planlanan Bitcoin Cash hard fork’u öncesi cihaz yetiştirme ve gönderme telaşına kapıldı. İddiaya göre Bitmain, Çin’in batı bölgesi Xinjiang’a tamı tamına 90.000 civarında Antminer s9 madencilik donanımını gönderme konusunda bir hayli acele etmekte.

DeepChain’in aktardığına göre Bitmain 15 Kasım tarihinde gerçekleşecek olan hard fork öncesi, hangi ağın hayatta kalıp hangi ağın öleceğine karar verecek olan ”hash savaşları” için elini güçlendirmenin peşinde. Xianjing bölgesi özellikle zengin kömür yatakları ile Çin’in önde gelen madencilik bölgelerinden birisi konumunda.

Yerel madencilik havuzu işletmecisi Yu Hao, DeepChain kaynağına yaptığı açıklamada madencilik devi Bitmain’in bölgedeki bütün madencilik tesisleri ile neredeyse Ekim ayından beri görüşmeler yapmakta olduğunu ve bütün hepsini 90.000 adet S9 cihazı satın almaya ikna ettiğini ifade etti.

”Bitmain’in AntPool firması her bir madencilik tesisinin en azından 5.000 bu cihazlardan sahip olması gerektiğini bildirdi. Ancak aslında, sadece bir kaç madencilik tesisi onların ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılayabilir.”

”Konu ile yakından ilgili” olduğu belirtilen bir kaynak, ‘Bitmain’in pazarlama ekibinin yarısının yerel madencilik firmaları ile konuşmak ve onları kendi cihazlarını satın almaya ikna etmek için Xinjiang bölgesine gittiğini” aktardı.

Pekin menşeli Bitmain, kurucusu Jihan Wu tarafından sıkı bir Bitcoin Cash ve spesifik olarak Bitcoin ABC destekçisi olarak bilinmekte ve önümüzdeki hard fork sonrası hangi ağın hayatta kalacağı tamamen madencilerin ve hash gücünün elinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment