Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’deki Yüksek İşlem Ücretleri Ağı Güvenli Kılıyor

Bitcoin ağındaki işlem ücretlerinin son zamanlarda yeniden yükselişe geçmesiyle birlikte Bitcoin Cash ve Bitcoin SV gibi kripto paraların destekçileri bu durumu yeniden eleştirmeye başladılar.

Bitcoin geçtiğimiz haftalarda sağlam bir çıkış yakalayarak 5 bin 500 dolar seviyesini dahi aşmayı başarmış, bunun ardından ise küçük çaplı bir düzeltme sürecine giriş yapmıştı. AMBCrypto tarafından yapılan habere göre Bitcoin fiyatında görülen bu artış ağdaki işlem ücretinin artmasına yol açtı ve bu da yeni Bitcoin eleştirilerinin gün yüzüne çıkmasına yol açtı.

Özellikle Bitcoin Cash ve Bitcoin SV gibi kripto paraların destekçileri Bitcoin ağındaki işlem ücretlerini eleştiriyorlar. Bitcoin Cash gibi ağlardaki işlem ücretlerinin çok daha uygun olduğunu öne süren bazı kullanıcılar, Bitcoin’deki işlem ücretlerinin pek makul olmadığına inanıyorlar.

Wladimir Weinbender gibi isimler ise bu görüşe pek katılmıyor, Bitcoin’deki yüksek işlem ücretlerinin aslında haklı bir nedene dayandığını düşünüyorlar. Weinbender’a göre Bitcoin’deki işlem ücretlerinin Bitcoin Cash ve Bitcoin SV gibi ağlardaki ücretten daha yüksek olması aslında Bitcoin ağının daha güvenli olmasından kaynaklanıyor:

“Bitcoin’deki işlem ücretlerinin geçtiğimiz ay toplam değeri 432 bin 633 dolardı. Aynı zaman diliminde Bitcoin Cash 314, Bitcoin SV 125 dolar topladılar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment