Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Bir Bitcoin Borsasının İşlemlerini Geçici Olarak Durdurduğunu Açıkladı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bu sabah itibariyle Bitcoin topluluğuna bir darbe daha vurdu ve ilk halka açık şekilde alım satım yapan kripto para borsası Bitcoin Generation (BTGN) üzerindeki bütün menkul kıymet alım satım işlemlerini durdurdu.

Söz konusu yasak 10 Mayıs tarihine kadar geçerli olacak ve bu geçici süre boyunca platformda hiçbir şekilde menkul kıymet alım satımı gerçekleştirilemeyecek. Bartlesville, Oklahoma tabanlı bu kripto para borsasının SEC’i harekete geçiren davranışları ise, temel olarak yayınladıkları veriler ve bunların doğruluğuna yönelik şüpheler oldu.

SEC konu hakkında yaptığı açıklamada BTGN’nin kendi iddiasına göre İngiltere tabanlı bir kurum ile olan bağının doğruyu yansıtmadığını vurguladı ve bunu araştırmak istediğini dile getirdi. Dahası, BTGN’nin olağanüstü adi hisse senedi ve tanıtım çalışmaları da SEC’in kafasında soru işaretleri oluşturmaya yetti. ABD’nin finansal regülatörü ilgili platformun yaptığı reklam çalışmalarının piyasaya olan etkisini araştıracağını belirtti.

Kripto para birimleri için ABD içerisinde henüz bütün ülkeyi kapsayan bir regülasyon çerçevesi yok ancak buna rağmen birçok eyalet kendi kripto para kanunlarını veya taslaklarını onaylamaya başladı. New York kendi bölgesinde hizmet vermek isteyen kripto para borsaları için ciddi bir lisans alma zorunluluğu getirmişti ve aradan yıllar geçse de hala lisansa sahip olan platformların sayısı 20’yi geçmiyor.

Bunun yanı sıra Ohio eyaleti ise kripto paralar ile vergi ödemelerinin bile önünü açarak, her bölgenin aynı olmadığını kanıtlamış oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment