Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Japonya’da XRP’yi Geçmeyi Başardı!

Japonya Sanal Para Birimi Borsalar Birliği (JVCEA) tarafından aktarılan yeni verilere göre Nisan ayında  Japon Yeni ile alınan Bitcoin miktarı, bu zamana kadar neredeyse hep lider olan XRP miktarını geçmeyi başardı.

10 Eylül tarihinde aktarılan habere göre yerel kripto para borsalarındaki Bitcoin miktarı 2019 yılının rallisi ile birlikte artışa geçti ve BTC’nin 14.000 dolara doğru ilerlediği anlarda adeta zirveye ulaştı.

Aşağıdaki grafikten de görülebileceği üzere kırmızı ile gösterilen yerel borsalardaki Bitcoin miktarı, mavi ile gösterilen yerel borsalardaki XRP miktarını aştı ki bu Japon yatırımcıların Bitcoin’e daha fazla ilgi duymaya başlayıp buna güvendiklerini ortaya koymakta.

Value of yen-denominated Bitcoin (red) and XRP (blue) holdings on JVCEA member exchanges, January-July 2019

XRP aslında neredeyse bütün dünya piyasalarında inanılmaz bir düşüş yaşadı ve görünüşe göre sadakati ile tanınan Japon yatırımcılar da bir yıl içerisinde yarı yarıya değer kaybeden XRP’den umudu kesti.

XRP özellikle arkasındaki üretici firma Ripple’ın son dönemlerdeki aşırı XRP satışları sonrası düşüş yaşamıştı. Ripple geçtiğimiz 30 günlük süre içerisinde üst üste yaptığı toplu satışlar nedeniyle XRP topluluğunun sabrını taşırdı ve topluluk birden çok imza kampanyası düzenledi. Yine de bunların hiçbirisi Ripple’ın geçtiğimiz günlerde Jed McCaleb’e milyonlarca XRP göndermesini engelleyemedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment