Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Karşılığında Sahte Para Satan Çete Çökertildi

Portekiz polisi ve Europol ortak yaptıkları bir operasyon ile gördükleri ”en gelişmiş dolandırıcılık” çetelerinden birisine baskın düzenledi ve 77.200 dolar değerinde fona el koydu.

Sputnik tarafından yayınlanan habere göre kolluk kuvvetleri dark web üzerinden sahte para satan ve karşılığında Bitcoin alan çeteyi çökertmeyi başardı. Polis tarafından yapılan açıklamada 2017 yılından beri aktif olan çetenin sahte para ile 1.3 milyon avro elde ettiği vurgulandı. Portekiz içerisinde yaşadığı belirlenen çete lideri bu hafta yakalanıp Kolombiya’ya suçlu iadesi yapıldı.

Polis bazı sahte paraların en iyi şekilde basıldığını ve merkez bankalarının hologramlarını bile taklit edebildiklerini ifade etti. Sahte paraların genellikle bankaya yatırılırken tespit edildiğini belirten kolluk kuvvetleri, normal alışverişlerde böyle örneklerin kolaylıkla işlem gördüğünü ve yakalanmaktan kurtulduğunu vurguladı.

Dark web üzerinden işlem yapan çetenin bir miktar BTC’si ele geçirilse de, bugüne kadar kazandıkları BTC’lerin hepsinin nerede olduğu veya olup olmadığı tam olarak tespit edilemedi.

Lider kripto para birimi Bitcoin ünlü olduğu ilk dönemlerde dark web gibi platformlardan ciddi bir popülarite elde etse de, yavaş yavaş bu imajından kurtuldu ve artık çok nadiren böyle haberler gündeme gelmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment