Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Karşıtı ABD’li Senatörden SEC’ye Destek: Baskıyı Artırmalı!

Kripto paralara karşı tutumuyla bilinen ABD Senatörü Elizabeth Warren, Trump dönemi boyunca istismar edilen kripto para endüstrisi üzerindeki düzenleyici baskısı iki kat artırması talebinde bulundu.

Senatör Elizabeth Warren, 25 Ocak’ta Amerikan Ekonomik Özgürlükler Projeleri adı altında yapılan bir röportajda, kripto para sektörünü tedirgin eden açıklamalarda bulundu. Warren verdiği röportajda, Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu’nun (SEC) kripto uygulama çabalarını “ikiye katlamasını” istedi ve kripto para endüstrisinin bundan sonra olacaklar için “korktuğunu” belirtti.

Öte yandan Trump yönetimi boyunca görev başındaki SEC ekibinin, saadet zincirlerine, rug pull olaylarına ve içi boş kripto para projelerine “yeşil ışık” yaktığını vurgulayan Warren, bu tutumların yüz binlerce kişinin para kaybemesine sebep olduğunu ima etti. Senatör, 2021 yılında SEC Başkanlık koltuğuna oturan Gensler’in Trump yönetimi altındaki eski SEC liderleri tarafından yaratılan bazı sorunları çözme konusunda “iyi bir başlangıç yaptığını” ifade etti ve SEC’yi desteklediğini dile getirdi.

Görünen o ki komisyon hala güçlenmeye devam ediyor. Bu yüzden kripto para endüstrisi güçlü bir SEC’den korkuyor ve SEC denetiminden kaçmak için her yıl milyonlarca dolar lobi faaliyeti yürütülüyor.

SEC’nin tüm gücünü kullanarak ABD’li yatırımcıları korumakla yükümlü olduğunu hatırlatan Warren bununla da yetinmedi. Halihazırda devam eden politikanın iki kat daha sertleştirilmesini savunan Senatör, ABD kongresini de SEC’ye her türlü yetki ve kaynak konusunda destek vermeye çağırdı. ABD’de kripto paralara karşı en iyi düzeni SEC’nin sağlayacağını belirten Senatör, bankacılık ve benzer sektörlerindeki ABD’li düzenleyici kurumları, kripto para sektöründeki bazı büyük oyunculara karşı daha fazla hesap verebilirlik baskısı yapmaya davet etti.

Öte yandan SEC tarafından Bitcoin ETF’inin reddedilmesi hakkında da açıklamalarda bulunan senatör, bunun doğru bir karar olarak dile getirdi.

Bu sürecin madenciler konusunda taviz vermeden yürütülmesi gerektiğini belirten senatör, geçtiğimiz yıl ekim ayında Bitcoin madenciliği hakkındaki endişelerini dile getirerek madencilik sektörünün ABD iklim hedeflerini olumsuz etkilediğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!